Oktoberfoor in Oostende start voor vijfde keer met Reus James

Reus James loopt vrijdag opnieuw op kop. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Vrijdagmiddag wordt de Oktoberfoor in Oostende op gang getrokken door Reus James.

Iedereen wordt vrijdag uitgenodigd om 17.30 uur op de Zeedijk ter hoogte van het Kursaal aan Petit Nice. “Daar verzamelen we en vertrekt de bonte kermisstoet om 18 uur richting Oktoberfoor. Wie deelneemt aan de stoet krijgt een plan waarmee je maar 1 euro betaalt per attractie“, licht schepen van Kermissen Martine Lesaffre (Open VLD) toe.

Nieuwe attracties dit jaar

De Oktoberfoor loopt dit jaar van vrijdag 6 oktober tot en met zondag 5 november, goed voor ruim vier weken kermisplezier. Dit jaar palmt de foor het Wapenplein, het Sint-Petrus- en-Paulusplein, het Mijnplein en de Groentemarkt in met maar liefst 73 attracties. “Het aantal attracties schommelt elk jaar rond de 70. We hebben jaarlijks enkele plaatsen waar we nieuwe kramen kunnen voorzien als foorreizigers hun abonnement niet verlengen. Dat zorgt steeds voor wat variatie op de Oktoberfoor, terwijl je daarnaast de vaste waarden elk jaar op hun vertrouwde plaats terugvindt”, weet Martine Lesaffre.

“Nieuw op het Wapenplein dit jaar zijn een heerlijke grill en de leuke attractie Happy Clowns. Op de Groentemarkt mogen we na vier jaar opnieuw de Extazy verwelkomen, die attractie is terug van weggeweest. Op het Mijnplein kan je dit jaar terecht voor lekkere churros. Op het Sint-Petrus- en-Paulusplein verwelkomen we drie topattracties: een reuzenrad, de Mini Jones een hindernissenparcours voor kinderen en Heroes City, een hindernissenparcours voor volwassenen van maar liefst 30 meter lang en 4 meter hoog”, klinkt het.

Verminderingsdag op heksenmaandag

“Op 30 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie, is het heksenmaandag op de Oktoberfoor. Dan vindt de traditionele verminderingsdag plaats waarbij je aan goedkopere tarieven op de attracties kan. Een dag later is de kermis in de ban van Halloween. Ook dit jaar kan je het Ensorbier verkrijgen op de locaties van de foor. Het kermisbier is een initiatief van vzw Oostendse Foorreizigers”, geeft schepen Martine Lesaffre nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier