Okra trekt er ook deze zomer op uit met de fiets

De fietsers van Okra klaar voor de start naar Kruishoutem. (Foto IVD)
Redactie KW

Bij Okra Sint-Eloois-Vijve werkt men aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Elke maand staat er minstens een wandeling of een fietstocht op het programma. Recent werd naar Kruishoutem gefietst.

“Vroeger wandelden wij meestal in Sint-Eloois-Vijve, maar sedert vorig jaar kozen wij voor enkele andere startplaatsen waar wij met de auto naar toe rijden”, vertelt Greta Withoeck. “Meestal hebben die wandelingen heel wat bijval, maar het probleem is dat wij daar onze andere leden niet kunnen bij betrekken. Bij de fietstochten ligt dat anders. Wij kiezen altijd voor een locatie waar er iets gegeten en gedronken kan worden en wie de trip niet met de fiets wil maken, komt ons achterna met de auto. Heel wat van onze leden fietsen al elektrisch en dat zorgt er voor dat wij telkens een ruime groep mogen verwelkomen.”

Programma

“Een elektrische fiets is zeker geen must, maar wel een ideaal hulpmiddel. Wij vertrekken echter altijd in groep en komen ook in groep aan. Eind april fietsten wij naar De Bron in Harelbeke en in mei stond de Hermitage in Ingelmunster op het programma. Dit keer was de Zandvlooi in Kruishoutem de bestemming. Daar werden wij opgewacht door een twintigtal andere leden. Meestal is het zo dat er na de maaltijd nog een fietstochtje of een wandeling gedaan wordt. Wie liever ter plaatse blijft, kan altijd een kaartje leggen of genieten van een gezellige babbel”, gaat Greta verder. “Op 23 juli fietsen wij naar het Roterijtje in Oeselgem en op 6 augustus zou dat ‘t Meershof in Ingelmunster geworden zijn, maar helaas zijn daar werken aan de gang. Met de Mandel in Grammene vonden wij echter een waardig alternatief. Voor onze verschillende fietstochten zijn het meestal andere leden of bestuursleden die verantwoordelijk zijn. Zo werd de trip naar Kruishoutem uitgestippeld door Georges en Jules Carlier en Annie Callens en die viel bij iedereen in de smaak.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier