Officiële opening nieuwbouw ‘t Sporrewaan in Veurne

Op de foto vooraan van links naar rechts: Marie-Jeanne Maenhout, Katrien Verhegge, en Gedupeerde Guido Decorte. (Foto JP)
Redactie KW

Deze morgen werd de nieuwbouw van het Kinderdagverblijf ‘t Sporrewaan op de Voorstad van Veurne officieel ingewijd en geopend.

De opening gebeurde onder het goedkeurend oog van Dirk Dumoulin, voorzitter vzw VKV, Katrien Verhegge, administrateur generaal van Kind en Gezin, Guido Decorte, gedeputeerde provincie West-Vlaanderen, Michael Vanmaele, direct ‘t Sporrewaan en Marie Jeanne Maenhout, afgevaardigd bestuurder vzw VKV. VKV staat voor Vrije Kinderdagverblijven Veurne en is de koepel boven het nu ingehuldigde ‘t Sporrewaan, Kinderhaven (Reninge), Buitenschoolse Opvang ‘de Kadees’ (Veurne) en de Dienst voor onthaalouders Veurne-Alveringem. Zij staan samen in voor de opvang van 250 kinderen.

De inwijding van dit functioneel gebouw, waar 108 kindjes van tussen zes maand en 2,5 jaar kunnen worden opgevangen, gebeurde door Lucas Top, die zelf gedurende jaren directeur was van het toenmalige VTI op dezelfde wijk. (JP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier