Oekene krijgt in 2018 een eigen voetbalveld

Het veld komt naast de sporthal, palend aan De Ark. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Volgend jaar krijgt ook Oekene een eigen voetbalveld. Dat terrein komt vlak achter BS De Ark, naast de nieuwe sporthal. Een concrete invulling is er nog niet. Tegen volgend seizoen moet je er kunnen spelen.

De plannen om ook in Oekene een voetbalveld te realiseren zijn er al een tijdje. “Het was wachten tot we de grond achter basisschool De Ark konden aankopen”, vertelt schepen van Sport José Debels. “Dat is ondertussen het geval. Het wordt een volwaardig voetbalveld met omheining, paadjes en verlichting zodat er ook ‘s avonds gespeeld of getraind kan worden. Kleedkamers moeten we niet voorzien, want bij de bouw van de aanpalende sporthal werd al rekening gehouden met de komst van een eventueel voetbalveld. De kleedkamers kunnen gebruikt worden, zonder dat de activiteiten in de sporthal er hinder van ondervinden. We willen het veld klaar hebben tegen het volgende voetbalseizoen, in september dus. Het terrein zal vooral voor recreatief voetbal worden gebruikt, maar we sluiten niet uit dat er door de week bv. trainingen van SV Rumbeke plaatsvinden, afhankelijk van de nood. In Oekene is er nu één liefhebbersploeg, maar wie weet kan dit de stimulans zijn voor de oprichting van een nieuwe voetbalclub. Ik denk dat we met de sporthal en het voetbalveld belangrijke stappen gezet hebben in de sportieve opwaardering van Oekene”, aldus José.

Onze Kinderen

Het is niet de enige beslissing die de deelgemeenten aanbelangt. In 2017 werden aan Onze Kinderen het kunstgrasveld voor de hockeyclub en het nieuwe rugbyveld gerealiseerd. Nu is men van plan om de huidige sporthal te renoveren, daarbij komen er extra kleedkamers waar onder meer de hockey- en rugbyclub gebruik van kunnen maken. De ingang komt aan de parking, langs de kant van het rugbyveld. Op de terreinen van SV Rumbeke komt er een kunstgrasveld, met extra kleedkamers. Beveren krijgt dan weer extra sanitair en kleedkamers aan het voetbalveld.

Alternatief

Het is overigens niet het enige dat verandert in Beveren. Daar krijgen ze een groener centrum, onder meer met leibomen en kleurige planten. Met de Bever-link komt er een nieuw wijkcentrum in de Izegemseaardeweg. De exacte locatie moet nog worden bepaald, maar sowieso zal deze aansluiten bij de verschillende verenigingen die er nu al een onderkomen hebben. Het wijkcentrum moet een alternatief vormen voor het parochiaal centrum dat verouderd is. De wijkhuis komt er naar analogie met De Zilverlink op de Zilverberg. Het is een thuis voor vele Beverse verenigingen, maar wellicht ook met een breder gebruik. Afhankelijk van de noden, dat wordt nu nog onderzocht. Het is de bedoeling dat de eerstesteenlegging nog in 2018 gebeurt. In 2019 willen ze het centrum in gebruik nemen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier