Oedelems bier Préaris valt in de smaak op prestigieus bierfestival

Redactie KW

Préaris Quadrocinno, het gloednieuwe donkere en zware bier van de Vliegende Paard Brouwers, is op het recente Zythos Bier Festival in Leuven in de prijzen gevallen.

Het Oedelemse bier werd door de bijna 17.000 bezoekers, die van over de hele wereld komen, op het prestigieuze festival verkozen tot het beste donkere bier en het derde beste bier van het festival. “Préaris Quadrocinno is een complex donker degustatiebier geworden, dat gebrouwen wordt met koffiebonen uit Costa Rica”, vertelt zaakvoerder Andy Dewilde. “Het bier was oorspronkelijk bedoeld als een winterbier, maar wegens het grote succes zal het bier het hele jaar te verkrijgen zijn.”

Nog goed nieuws voor de Vliegende Paard Brouwers want het bier is aan een veroveringstocht in Azië begonnen. “Préaris, dat nu vooral bekend is voor de varianten Blond, IPA, Quadrupel en Grand Cru, is sinds vorige maand beschikbaar in China”, weet de Oedelemse zaakvoerder. “Vorige week zijn ook de eerste palletten in Thailand toegekomen. Volgende maand vertrekken ook onze twee nieuwste bieren, Préaris Belma witbier met de Amerikaanse hop Belma, voor het eerst wordt deze hop gebruikt voor een Belgisch bier en Préaris Quadrocinno naar Azië. Binnenkort is er een officiële launch party in Brew Beer & Ciders Bangkok, met meer dan 350 bieren het grootste biercafé van Thailand. Tijdens die launch zullen er een pak managers van andere cafés en restaurants in Bangkok aanwezig zijn.” Ook in Europa verspreidt ons bier zich. “Deze week vertrekken de eerste palletten naar Spanje”, aldus Andy Dewilde.

(ON – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier