Ode aan Frederic Berten op Mark-é

De organisatoren nodigen iedereen van harte uit naar het gezelllig festival Mark-é. © EDB
Redactie KW

De zesde editie van het gratis festival Mark-é vindt plaats op zaterdag 12 mei vanaf 14 uur in de omgeving van het oc Marke.

“Sfeer en gezelligheid zijn gegarandeerd op ons festival”, stelt Wannes Vandendriessche. “Vanaf 14 uur kan je in de prachtige groene omgeving van oc Marke de groepen Instagib, Corneel, Nanske & Louise, M’n B’s, Borokov, The Ed Sullivan Quartet, Barabas en Mr Oui verwachten. Daar zitten ook enkele lokale groepjes bij.”

Mark-é is een gratis festival voor jong en oud. Er wordt samen met Avanco een ridderdorp gebouwd, waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. “Dit jaar voorzien we ook een extra loungegedeelte, los van het hoofdpodium voor wie het wat rustiger aan wil doen en waar je drankjes in een glas kan drinken.” Er wordt daar ook cava, sangria en het Markse bier Goedendag geschonken.

Ode Frederic Berten

“Ons festival wordt meer en meer bekend”, aldus Wannes. “We hebben dan ook verschillende troeven: het festival is gratis, het vindt plaats op een unieke locatie tussen de bomen, we werken samen met Markse zelfstandigen en de Markse jeugdbewegingen en het jeugdhuis nemen een deel van de kinderanimatie op zich. Er zijn extra foodtrucks en ook cocktails zullen niet ontbreken.

De sponsors worden van 14 tot 15 uur speciaal verwend. Tussen 16 en 16.30 uur brengt muziekvereniging Sint-Jan tussen twee bands door een ode aan Frederic Berten, die vorig jaar overleed en ook deel uitmaakte van de fanfare. Samen met Wannes Vandendriessche, Jonathan Vanderaspoilden en Marijn Vandenberghe stond Frederic aan de wieg van het Mark-é festival, dat ontstond uit Bosco Rock en Bamboe Rock.

Zoals elk jaar is er vanaf 1 uur ‘s nachts een afterparty in jeugdhuis ‘t Arsenaal. (EDB)

Info: www.mark-e.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier