OCMW-raad Oudenburg keurt bouw lokaal dienstencentrum goed

Redactie KW

De oude gebouwen van het woonzorgcentrum Riethove zullen hiervoor worden gesloopt. Men is er trouwens al enige tijd bezig met het ontmantelen van de kamers.

Het plan om een lokaal dienstencentrum te bouwen stond al in het zorgstrategische plan van het OCMW dat in 2005 werd goedgekeurd en daarna werd meegenomen in het meerjarenplan 2014-2019. Binnen twee jaar zou het dienstencentrum er moeten staan.

“Het dienstencentrum is een ontmoetingsplaats met als onderliggende doelstelling dingen samen doen, luisteren en praten, mensen ontmoeten”, legt OCMW-voorzitter Rita Meyns uit. “Een LDC heeft meerdere taken: er kan vorming worden gegeven, er is mogelijkheid tot allerlei ontspanning, men kan er terecht voor informatie en advies, verenigingen kunnen er activiteiten organiseren… Ook wordt een ruimte voorzien voor een dagverzorgingscentrum dat door Familiehulp zal worden uitgebaat in samenwerking met de dienst Thuiszorg van Bond Moyson.”

OCMW-raad Oudenburg keurt bouw lokaal dienstencentrum goed

In het meerjarenplan van het OCMW is voor dit project 1.700.000 euro voorzien. Dit omvat de afbraak van het oude gebouw, de studie- en architectuurkosten, de realisatie van het nieuwe gebouw, uitrusting en meubilair. Voor het lokale dienstencentrum wordt gerekend op een subsidie van 647.000 euro van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).

Boeckx Architects uit Oostende stond in voor het ontwerp. De architecten kozen voor een geheel met het bestaande woonzorgcentrum Riethove. “Dat zorgt er voor dat het dienstencentrum zo dicht mogelijk bij zijn doelgroep ligt”, aldus de architecten Bram Chermin en Valentine Vereecke.

De OCMW-raad gaf ook unaniem haar goedkeuring aan de aanvraag voor de sloopvergunning en de aanvraag van de subsidie bij VIPA.

(LIN)