OCMW Middelkerke opent welzijswinkel Teddy Knuffel waar je kan betalen met punten

Op de foto: OCMW-voorzitter en schepen Dirk Gilliaert, OCMW-raadsleden en personeelsleden, coördinator Annelies Van Damme en enkele vrijwilligers van de welzijnswinkel Teddy Knuffel. © LC
Redactie KW

Vrijdag 20 november opende Dirk Gilliaert, schepen en OCMW-voorzitter de Welzijnswinkel Teddy Knuffel in aanwezigheid van OCMW-raadsleden en -personeel en vrijwillige medewerkers.

De welzijnswinkel Teddy Knuffel bevindt zich in het oude gebouw van het vroegere rusthuis De Ril en is toegankelijk via de zijingang van de ‘oude Ril’. “Met dit project willen we een antwoord bieden op het kinderarmoedeprobleem in onze gemeente. We willen met onze welzijnswinkel iedereen de kans geven om op een billijke wijze te voorzien en baby- en kinderkledij, schoenen en speelgoed, aangepast aan de leeftijd van het kind of de jongere”, zegt Dirk Gilliaert, schepen en OCMW-voorzitter. Wie zich voor het eerst aanmeldt als klant krijgt ter plaats belangrijke uitleg in verband met levering en aankoop.

Puntensysteem

Annelies Van Damme is centrumleider en coördinator van Dienstencentrum De Stille Meers. “De welzijnswinkel is als het ware een ruilwinkel waar u spullen kan indienen en kopen. Aan elk stuk dat ingebracht wordt, wordt een bepaalde waarde toegekend door middel van punten. Het aantal punten wordt op een persoonlijke fiche genoteerd. Er komt geen geld aan te pas. Wil je iets kopen uit de ruilwinkel dan doe je een beroep op je puntenfiche”, zegt Annelies Van Damme. Wie kledij, schoenen of speelgoed schenkt zonder te willen ruilen, kan uiteraard ook terecht in welzijnswinkel Teddy Knuffel. De voorraad die momenteel te koop – of beter, te ruil – wordt aangeboden werd door vrijwilligers geschonken. “We hebben via alle basisscholen in de gemeente de ouders kunnen bereiken. De respons was buitengewoon. Voortaan zal tweemaal per jaar een inzamelactie georganiseerd worden waarbij iedereen zich als milde schenker kan aanbieden“, geeft OCMW-voorzitter Dirk Gilliaert nog mee.

Hoeveel is het waard?

Om een idee te hebben, enkele voorbeelden: kousen, een muts, slabbetje… zijn een halve punt waard. Een trui, broek, rok, pyjama… krijgen 1 punt. Met een slaapzak, jas, schoenen… verdien je 2 punten. Een parkomranding, donsdeken of een voetenzak leveren 4 punten op. Voor speelgoed varieert het puntenaantal van een half tot 3 punten naargelang de waarde. Je kan er terecht voor kledij tot de leeftijd van 15 jaar.

(LC)

>> Welzijnswinkel Teddy Knuffel, Sluisvaartstraat 17 Middelkerke, is open elke derde vrijdag van de maand van 15 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier