OCMW Kortrijk haalt 1,5 miljoen euro Europese subsidies binnen

© Foto JVGK
Axel Vandenheede

OCMW Kortrijk heeft een belangrijke Europese subsidie van 1,5 miljoen euro binnengehaald.

Het OCMW krijgt dit voor de uitrol van het project MISSION, wat staat voor Mobile Integrated Social Services Increasing Outcome for users in Need. “Het gaat om een nieuwe manier van werken, waarbij gezinnen in armoede of met kans op armoede thuis worden bezocht. Een van de leden van het gezin moet tussen de 0 en 3 jaar zijn”, stelt OCMW-voorzitter Philippe De Coene (SP.A).

Vertrouwenspersoon

Die thuisbezoeken zullen worden uitgevoerd door casemanagers, een soort van brugfiguren. “Zij zullen orde op zaken kunnen stellen”, stelt programmaregisseur Maarten Francois van OCMW Kortrijk. “Welke sociale organisaties helpen het gezin al? Wat kan er beter? Is er een bepaalde overlapping? Enzovoort. Een casemanager wordt de vertrouwspersoon van het gezin en kan het gezin gericht doorverwijzen.”

250 dossiers

OCMW Kortrijk slaat voor MISSION trouwens de handen in elkaar met Vives, Howest en het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck. “We willen de effecten van de werkwijze en het resultaat van de armoedevoorzieningen meten”, aldus nog de OCMW-voorzitter. “De drie onderwijsinstellingen zullen zowel de kwalitatieve als de kwantitatieve aspecten van de nieuwe manier onderzoeken.”

Het project MISSION duurt drie jaar en kan daarna verlengd worden. De vijf casemanagers zullen eind dit jaar, begin volgend jaar starten. De bedoeling is dat ze samen zowat 250 dossiers behartigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier