OCMW Hooglede zwaait medewerkers uit

Redactie KW

Tijdens het OCMW-personeelsfeest werden vijf personeelsleden gehuldigd die met pensioen gingen.

Op vrijdag 16 januari was het gezellig druk in De Oude Melkerij. De OCMW-diensten organiseerden er het jaarlijkse personeelsfeest. Hierbij werden de personeelsleden gehuldigd die met pensioen gingen. Daarnaast werd Nathalie Labaere in de bloemetjes gezet voor een kwarteeuw trouwe dienst.

In de loop van het afgelopen jaar 2014 gingen vijf medewerkers met pensioen. Marleen Vanhecke kwam in dienst op 31 maart 1983 en telt dus ruim 31 jaar dienst. Marleen was daarmee ook een van de eersten die binnen de poetsdienst-aan-huis, het latere dienstenchequebedrijf ‘Het Dienstenhuis’, dat poetshulp bij diverse gezinnen op de gemeente aanbiedt, tewerkgesteld was.

Pionier in Zevekote

Ook Christa Viaene begon haar loopbaan bij het OCMW in de toenmalige poetsdienst-aan-huis op 4 november 1985. Vanaf 1 januari 1999 was Christa ook verantwoordelijk voor de schoonmaak in het serviceflatgebouw Residentie Zevekote. Vermeldenswaardig hierbij was dat Christa vanaf de oprichting van dit gebouw bij de werking ervan betrokken was, ze mag dus gerust een van de pioniers van Residentie Zevekote genoemd worden. De laatste twee jaar van haar carrière werkte Christa ook in de onderhoudsploeg van het woonzorgcentrum Ter Linde.

Binnen het dienstenchequebedrijf nemen ze ook afscheid van Marie-Christine Swaenepoel. Op 5 januari 2009 kwam Marie-Christine de dienst versterken nadat ze eerder bij het PWA van Hooglede tewerkgesteld was.

Trio in Ter Linde

Ook Francine Ketels startte bij het OCMW van Hooglede in de poetsdienst-aan-huis, dit op 19 april 1999. Sinds 1 juli 2000 maakte zij evenwel de overstap naar de poetsdienst van het woonzorgcentrum Ter Linde.

Rita Andries tenslotte werkte sinds 1 juli 1985 als verzorgende binnen het woonzorgcentrum Ter Linde. Ook zij ging in 2014, na een loopbaan van bijna 30 jaar bij het OCMW, met pensioen.

Tenslotte werd op het personeelsfeest ook hulde gebracht aan een personeelslid met 25 jaar dienst, Nathalie Labaere, die als verzorgende in het woonzorgcentrum Ter Linde tewerkgesteld is.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier