OCMW Hooglede wil klusjesdienst en tweede dienstencentrum

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van Hooglede van donderdag 18 december belichtte OCMW-voorzitter Erwin Delbeke het OCMW-meerjarenplan. De oppositie kon er zich niet in vinden.

OCMW-voorzitter Erwin Delbeke volgt onder andere nauwgezet de uitbreidingswerken van woonzorgcentrum Ter Linde op. (Foto JD)

“Aan het personeelsbestand wordt niet geraakt,” opende Erwin Delbeke. “Integendeel, we voorzien twee bijkomende aanwervingen. In eerste instantie denken we eraan een klusjesdienst aan huis op te richten. Die Handige Harry kan kleine karweitjes aan huis uitvoeren. Daarnaast wordt hij ingeschakeld in de werking van de gewone technische dienst. Naast die technische medewerker willen we ook een voltijdse versterking van de administratieve diensten.”

“Naast wooncampus Ter Linde in Gits willen we een tweede dienstencentrum in het centrum van Hooglede optrekken”, vervolgt Erwin. “Daar zouden we vooreerst een sociaal restaurant uitbaten. Daarnaast willen we er ook ontspanning en vorming aanbieden, kortom een soort mobiele werking van al onze diensten. Sommige gemeenten boeten alsmaar in aan dienstverlening, wij breiden die integendeel uit”, merkte Erwin Delbeke tot slot fijntjes op.

De oppositie keurde het OCMW-meerjarenplan niet goed. Wim Vansteelant (NVA-Plus) verwoordde het als volgt: “Er worden te weinig vervangingsinvesteringen voorzien. De leningslast zal in 2016 sterk verhogen. Enerzijds wil je een bijkomende administratieve medewerker aanwerven, anderzijds zijn er alsmaar minder vervangingen bij het bestaande personeel, waardoor we een minder goede dienstverlening kunnen aanbieden.”

(JD)