OCMW Gullegem krijgt voor kerstfeestje een massa volk over de vloer

Redactie KW

Het OCMW kreeg zaterdag in wzc ‘t Gulle Heem een massa volk over de vloer. De kennismaking met het nieuwe rusthuiskoor en de fraaie kerststallententoonstelling lokten veel extra bezoekers naar de Gulleheemlaan.


Drie zangsessies van telkens een kwartier: meer had het gemengde koor van rusthuisbewoners, familieleden, personeel en enkele geoefende stemmen van zangkoor Sursum Corda niet nodig om de aanwezigen in de juiste sfeer te brengen. En veel toeschouwers zongen de oude kerstliedjes die ze op hun repertoire hadden spontaan meteen mee.

OCMW Gullegem krijgt voor kerstfeestje een massa volk over de vloer


Voor de gelegenheid hadden de organisatoren ook gezorgd voor een levende kerststal: met een schattige Maria en Jozef, een levensechte baby, drie fraaie wijzen en een tamme ezel.

In de cafetaria kon je ondertussen over de koppen lopen en de 140 uitgestalde kerststallen, -stalletjes en taferelen hadden enorm veel bekijks. “Spijtig dat we er door het vele volk niet te lang kunnen blijven naar kijken en van genieten”, was een veel gehoorde opmerking. Velen maakten dan ook goede voornemens om op zondag nog eens terug te keren in de hoop dat het dan wat rustiger is. “Volgend jaar moeten wij de tentoonstelling langer laten lopen. Wij hadden wel volk verwacht, maar zo’n succes hadden we nooit kunnen dromen”, zegt rusthuisdirecteur José Lecoutere.

(AV – foto’s AV)