OCMW Diksmuide koopt duofiets aan

Op de foto zien we Valère Depoorter en voorzitter van het OCMW Bart Laleman, zij maken een testrit met de nieuw aangekochte duofietsen © (Foto AC)
Redactie KW

Het OCMW van Diksmuide kocht een Fun2Go duofiets aan. Met deze fietsen kunnen de bewoners even naar buiten, in de buitenlucht genieten van een fietstochtje.

De fiets zal ingezet worden in de ergotherapie. Valère Depoorter ( 88) genoot zichtbaar van zijn eerste ritje aan de zijde van OCMW voorzitter Bart Laleman. “Ik heb vroeger veel gefietst maar sinds ik hier woon (2,5 jaar) en eigenlijk al een tijd daarvoor heb ik niet meer kunnen fietsen. Ik ben ontzettend blij dat er nu de mogelijkheid is om opnieuw een ritje te maken”, zegt Valère.

OCMW-voorzitter Bart Laleman geeft nog mee dat het een bewuste keuze is geweest om een fiets te nemen waarbij begeleider en fietser naast elkaar zitten. “De keuze werd gemaakt om naast elkaar te zitten omwille van het contact, zo kunnen beiden eens een praatje met elkaar maken”, vertelt de OCMW-voorzitter. “De aankoop van de fiets kwam op 7.200 euro. De duorijder kan kiezen om al dan niet mee te trappen.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier