OCMW Brugge stelt nieuw woonzorgcentrum voor in Sint-Michiels

Martin Jacques, Ann Vandycke (adviseur technische dienst OCMW Brugge), Celien Hongenaert (directeur dienstencentrum Ten Boomgaarde) en OCMW-voorzitter Dirk De fauw. © WK
Redactie KW

Begin oktober opent het OCMW Brugge in Sint-Michiels zijn nieuwe woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum op de zorgsite Ten Boomgaarde.

Op 27 augustus kunnen toekomstige bewoners en familie er de reeds afgewerkte modelkamers gaan bezichtigen. Op de zorgcampus aan Ten Boomgaard was er in 2012 al de oplevering van de 38 nieuwe serviceflats. Die infrastructuur wordt nu verder uitgebreid met een modern woonzorgcentrum en bijhorend dienstencentrum. Ook mensen uit de buurt zullen daar terechtkunnen voor een waaier aan activiteiten. “Er zullen vormingsmomenten plaatsvinden, maar ook sportactiviteiten, cultuur en andere vormen van recreatie”, zegt de Brugse OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Het vroegere, verouderde woonzorgcentrum werd volledig gestript en heringevuld. Net zoals met het WZC Ter Potterie, trok het OCMW er volop de kaart van de hernieuwbare energie. “Het woonzorgcentrum met 112 kamers voor zowel kort- als langverblijf, net als serviceflats en een polyvalent dienstencentrum met buurtgerichte werking: alles wat je senioren kunt aanbieden, zit hier straks onder één dak. Dat is een primeur voor de Brugse regio”, zegt Martin Jacques, de directeur van het nieuwe woonzorgcentrum.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier