OCMW bouwt tien assistentiewoningen nabij Ter Beke in Geluwe

Redactie KW

Als in Geluwe de vervangingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum Ter Beke en het nieuw dienstencentrum in gebruik zijn genomen, dan wil het OCMW in de buurt tussen Ter Beke en de serviceflats Ten Kanter tien assistentiewoningen voor senioren bouwen.

De gemeenteraad keurde hiervoor een aanpassing van het meerjarenplan van het OCMW goed. In totaal is voor de nieuwbouw een budget van 500.000 euro voorzien. Volgens de oppositiepartij CD&V is 50.000 euro per woning evenwel veel te weinig. “De bouwkost is voorlopig geschat op 1.250 euro per vierkante meter“, zegt OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (SP.A). “Die woningen zullen een oppervlakte hebben van ongeveer veertig vierkante meter. Dat is trouwens het wettelijk minimum. De bewoners van die assistentiewoningen gaan ondersteuning krijgen vanuit Ter Beke. Ze kunnen er ‘s middags eten en deelnemen aan de activiteiten in het dienstencentrum. Het is niet de bedoeling dat die bewoners de hele dag in hun huis zitten.”

De eerste vijf woningen zouden worden gebouwd in 2018, de vijf andere een jaar nadien. “Om een deftige woning te bouwen, is 50.000 euro toch onvoldoende”, reageert OCMW-raadslid Kristof Vandamme (CD&V). “De mensen willen op vandaag kleiner wonen”, zegt de OCMW-voorzitter. “Die trend van grote huizen is weg. Ook al omwille van de stijgende energiekosten. Naar de kostprijs van de assistentiewoningen toe, is het een voordeel dat die grond eigendom is van het OCMW. En wat de oppervlakte van die woningen betreft : ik keek het eens na in onze bestaande huisvesting. Sommige woningen zijn nog kleiner dan veertig vierkante meter.”

(EDB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier