NV Bosschaert trekt vergunningsaanvragen kleigroeve in Aalbeke in

Redactie KW

Er komt op korte termijn geen kleigroeve in Aalbeke. De nv Bosschaert trok de aanvragen daarvoor in.

Vandaag zou het Kortrijkse schepencollege haar advies formuleren over de milieuvergunningsaanvraag van het Kortrijkse bedrijf om op de hoek van de Doomanstraat met de Papeyeweg in Aalbeke een kleigroeve op te starten. Nadat de klei ontgonnen zou zijn, zou de put een definitieve opslagplaats worden voor grond. Maar de stad heeft dus geen advies moeten opstellen om dan door te sturen naar de provincie, die de beslissing moest nemen.

“Van de nv Aannemingen Bosschaert kreeg ik de opdracht u mee te delen dat de milieuvergunningsaanvraag en de stedenbouwkundige aanvraag voor de ontginning en definitieve opslagplaats voor onverontreinigde grond te Aalbeke werden ingetrokken”, aldus milieucoördinator Jan Feryn, die de nv Bosschaert bijstond. “De redenen zijn bedrijfstechnisch van aard. De exploitant is niet van plan voor deze ontginningszone op korte termijn een nieuwe of aangepaste vergunningsaanvraag in te dienen.”

In Aalbeke reageren ze opgelucht. “We hebben de Aalbekenaren kunnen mobiliseren en hun ervan kunnen overtuigen dat een kleigroeve niet paste in dat gebied”, aldus Pieter Valcke. “Dat zag je een anderhalve week geleden nog tijdens de protestmars die een paar honderd mensen op de been bracht. Wij zijn alvast heel tevreden dat het bedrijf die beslissing nam en hopen dat er in de toekomst geen nieuwe aanvraag meer zal komen.” (AXV-foto a-AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier