‘Nurfbrevet’ voor deelnemers Bevergem-wandeling in Spiere-Helkijn

Redactie KW

De liefhebbers konden tijdens de wandel-mee-dag genieten van het prachtige landschap dat het decor bood voor de Canvas-serie Bevergem.

De route langs de wegen en velden van ‘Bevergem’ had als startpunt de sporthal Michelsberg in Spiere-Helkijn. Van daaruit konden de wandelaars 8, 16 of 21 km afleggen door de knooppunten van het wandelnetwerk ‘Land van Mortagne’ te volgen. Er werden twee stopplaatsen voorzien waar men een stempel kon afhalen: café Sint-Laurentius in Kooigem en café De Harmonie in Sint-Denijs. Na de wandeling kregen de deelnemers bij afgave van een ingevulde, afgestempelde kaart een Bevergem-brevet. Vanaf 15.30 uur kon men nagenieten van de muzikale ambiance waar het Kleinkunstcollectief voor zorgde in de cafetaria van Michelsberg.

'Nurfbrevet' voor deelnemers Bevergem-wandeling in Spiere-Helkijn

Even werd gevreesd dat de wandeling niet zou kunnen doorgaan, door de hetze die op gang werd gezet door het gemeentebestuur van Zwevegem. Maar uiteindelijk bleek er toch geen probleem. Het kon de wandelaars alvast niet deren: “Die heisa in de media was mooie reclame voor de wandeling. Daarom zijn we ook hier”, aldus wandelaar Johan Sercu.

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier