Nu ook zeepkistenrace en stratenloop voor kinderen op de kermis in Zwevezele

De leden van het feestcomité tijdens de voorstelling van het kermisprogramma. © Foto Nele
Redactie KW

Het feestcomité stelt graag het kermisweekend voor dat plaatsvindt op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni. Nieuw dit jaar is een stratenloop en zeepkistenrace voor kinderen.

Het is intussen een oude traditie geworden dat het dorp kermis viert begin juni. Het feestcomité doet er jaar na jaar alles aan om een leuk programma naar voren te brengen. Voor komende editie brachten ze wat vernieuwing aan en staan de kinderen centraal.

“Zoals vorig jaar gaan we op een sportieve manier van start met een stratenloop op vrijdag 1 juni”, opent Liesbeth Denolf, voorzitter van het feestcomité. “Om 18.30 uur is er de recreatieloop van 5 km en een uurtje later is het de beurt aan de prestatieloop voor heren (10 km), heren junioren en veteranen 3 en dames (7,5 km). Iedere deelnemer ontvangt een prijs en de eerste drie winnaars verdienen iets extra’s. Nieuw dit jaar is de stratenloop voor kinderen. Die vindt plaats in het kasteelpark. De deelnemers worden in drie groepen ingedeeld volgens leeftijd, van derde kleuter tot zesde leerjaar. De wedstrijd start om 17 uur. Ieder kind ontvangt een medaille, drankje, koek en bonnetje voor een kermisattractie. De winnaars worden extra beloond.”

Zeepkistenrace

“Op zaterdag 2 juni gaan we verder met ‘Zwevezele op hete kolen’. Dat is een barbecuefestival gebracht door verenigingen, vriendenkringen, buurtwerking, bedrijven, noem maar op. Iedere deelnemer mag zelf hapjes klaarmaken en verkopen. Wij zorgen voor de sfeer en de kinderanimatie. Kinderen krijgen tattoos en ballonnen van de ballonplooier. ‘t Klein Muziekstje van Aartrijke komt langs, net als The Partyshakerz XL. Afsluiten doen we met een spetterende fuif”, vervolgt Liesbeth.

“Dit jaar kiezen we voor een overdekt buitenterras”

“Zondag 3 juni zetten we in met een aperitiefconcert met The Bow Tie Foxes vanaf 11 uur. Er is gratis aperitief, aangeboden door het feestcomité. Omstreeks 13 uur volgt de zeepkistenrace voor kinderen. Per twee kindjes moeten ze een zeepkistje bouwen, zonder aandrijving. Vanaf een twee meter hoge schans komt er één kindje naar beneden en samen volgen ze het parcours met obstakels om als eerste aan de hoge bel bovenaan het springkasteel te trekken. In de tweede ronde wordt er gewisseld. Tussen de twee rondes is er een kinderfuif. Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar kunnen deelnemen en iedereen ontvangt een prijs. Daarop volgen er optredens van Yves Segers en 50 Tinten Brijs. Dit jaar kiezen we voor een overdekt buitenterras. Voor de kinderen van de verschillende scholen is er een tekenwedstrijd en de kermisattracties zullen op volle toeren draaien”, besluit Liesbeth Denolf.

Inschrijven

De deelnameprijs voor de recreatieloop is 6 euro vooraf en 7 euro de dag zelf, voor de prestatieloop is dat 8 euro vooraf en 9 euro de dag zelf. De dag zelf kan men inschrijven vanaf 16 uur in de tent. Meer info bij Lionel Den Baes (051 61 19 67). Deelname aan de zeepkistenrace is volledig gratis. Meer info en inschrijven via zeepkistenforkids@gmail.com of 0488 61 19 19. (NS)

Info: www.feestcomitezwevezele.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier