Nu ook niet-Tieltse wielrenners welkom op de 1 mei-koers

Redactie KW

De eerste dag van mei komt er weer aan, de hoogdag van de socialisten. Ook in onze stad. Traditioneel organiseren de Tieltse socialistische verenigingen die dag een wielerwedstrijd voor niet-aangeslotenen. Voor dit jaar werd gemorreld aan een aantal regels. Voortaan zijn ook niet-Tieltenaars welkom.

“Na jaren koersdirecteur te zijn geweest, heeft Willy Den Baes beslist om niet langer deel uit te maken van onze organisatie”, zegt Guido Mehuys. “Die taak wordt dit jaar overgenomen door Geert Arteel.” Ook het voorzitterschap van het organiserend comité zit in nieuwe handen: Guido Mehuys vervangt Birger De Coninck, die bij de voorstelling van het 1 mei-programma deze week nergens meer te bespeuren was.

“We willen die dag absoluut nog meer mensen op de fiets krijgen. Omdat we merkten dat het aantal deelnemers de jongste jaren aan het stagneren was, zo’n 50-tal gemiddeld voor beide koersen (om 14 uur: recreanten, om 15.30 uur: koers voor niet-aangeslotenen), besloten we een nieuwe regel in te voeren: voortaan mag iedereen die aangesloten is bij een Tieltse wielervereniging deelnemen, ook al woon je niet in Tielt. Dus een Pittemnaar die aangesloten is bij Tielt Sportief of een Meulebekenaar die lid is van de Bicro’s mag voortaan deelnemen.”

(g)Rood feest

De wielertoeristen die niet deelnemen aan de wedstrijden, maar die op 1 mei zich ‘s ochtends in outfit aanmelden aan het Textielhuis, die krijgen een gratis consumptie en boterkoek.

Maar 1 mei is in Tielt meer dan alleen koers. Op 30 april is er het ondertussen al even traditionele (g)rood feest in de kleine zaal van de Europahal. “Er is een receptie voor onze leden, gevolgd door stoofvlees met frieten, maar daarna is iedereen welkom op ons dansfeest. Dit jaar brengen we de band Blazzy Juice op de planken, die ons muziek uit de jaren vijftig en zestig zal brengen. Iedereen is daarop welkom, ook wie geen rode achtergrond heeft”, zegt Micheline Gourlandt.

Ten slotte zijn er ook nog de traditionele vinkenzettingen. Op 29 april in Tielt, op 1 mei in Aarsele en op Pinkstermaandag in Kanegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier