Nu al meer dan 80 teams en 40.000 euro voor Levensloop

Kortrijk Levensloop werd woensdag voorgesteld. We zien Brecht Gunst, Pascal Pinket, Johan Devroe, An Vandersteene, Stefaan Lammertyn, Jurgen Catry en in looppas de twee meters Lize Feryn en Lindsey De Grande. © BWB
Redactie KW

Kortrijk is duidelijk klaar voor de tweede editie van Levensloop.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september heeft op de sportcampus De Lange Munte in Kortrijk de tweede editie plaats van Levensloop, een 24 uren durende wandel- en loopestafette in teamverband tegen kanker. “Die 24 uren staan symbool voor de onophoudelijke strijd van kankerpatiënten tegen de ziekte”, zegt medevoorzitter Jürgen Catry. “Van elk team moet er altijd minstens één persoon op de piste staan. Het parcours wordt ingelopen door vele vechters die kanker overwonnen hebben of nog er nog steeds tegen vechten.”

Solidariteit op familiegebeuren

Met tal van activiteiten en evenementen werd de voorbije maanden geld ingezameld voor de Stichting Tegen Kanker. “Momenteel staat de teller op 40.000 euro. We zijn erg blij met alle acties van de deelnemende teams, nu al meer dan 80. Zij lopen en wandelen op 12 en 13 september om geld in te zamelen”, zegt voorzitter Johan Devroe. “Waar het echt om gaat is dat iedereen zich solidair toont met mensen met kanker. Samen met de meters van de actie, actrice Lize Feryn en atlete Lindsey De Grande hoopt het bestuur van Levensloop Kortrijk nog meer deelnemers warm te maken voor het evenement, dat een familiegebeuren geworden is. De volledige opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek voor een betere behandeling van de ziekte. Vorig jaar bedroeg de opbrengst ruim 210.000 euro.

Meer info kan je vinden op facebook.com/levensloopkortrijk.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijk Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier