Notaris uit Oostende wordt mogelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte

Redactie KW

Een Oostendse notaris moet zich mogelijk voor de rechtbank verantwoorden voor valsheid in geschrifte.

De notaris liet een heleboel testamenten onwettig, zonder onafhankelijke getuigen aanwezig, opstellen. En dat is nu eenmaal strafbaar.

De Oostendse notaris verscheen woensdag 24 juni voor de raadkamer in Brugge. Het parket vroeg om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Zij vinden namelijk dat de notaris de wet overtrad door een aantal testamenten zonder onafhankelijke getuigen te laten opstellen. “Als je vermeldt dat er getuigen aanwezig zijn, maar die zijn er niet, dan is dat simpelweg valsheid in geschrifte”, duidt procureur Frank Demeester van het Brugse parket. De zaak werd echter uitgesteld omdat de advocaat van de notaris bijkomend onderzoek zal vragen.

‘Met dank’ aan voormalige medewerker

De bal ging aan het rollen toen een voormalige medewerker van het kantoor naar het gerecht stapte. Hij vertelde de speurders hoe de notaris heel wat onwettige testamenten had opgesteld. Bij het opstellen van een testament moeten namelijk twee getuigen aanwezig zijn. Maar daar sprong de notaris blijkbaar nogal los mee om. Alle personen die zo’n onwettig testament lieten opstellen, werden bij de politie uitgenodigd voor verhoor. Sommigen onder hen waren zich van geen kwaad bewust. Er zijn in totaal 22 benadeelde partijen, maar tot nu toe heeft slechts één van hen zich ook effectief burgerlijke partij gesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier