Nostalgische paardenmolen van bekende Brugse kermisfamilie pronkt aan Oostendse Klein Strand

Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij pronkt op de Albert I-promenade ter hoogte van het Klein Strand een nostalgische paardenmolen. Net als vorig jaar blijft de molen, die dateert uit het jaar 1900, staan tot 1 oktober.

In 2002 werd de paardenmolen aangekocht door een bekende Brugse kermisfamilie. “Na de aankoop van de molen hebben we er jaren over gedaan om de molen volledig te restaureren”, vertelt Wilfried Dagraed (68). “De paarden en de koetsen zijn in originele staat. Alles werd opnieuw geschilderd, dat deed ik samen met mijn zoon Christophe. Ook alle spiegels werden vernieuwd om tot dit prachtig resultaat te komen. We zijn erg trots op ons pronkstuk en zijn blij dat we het hier mogen tonen aan het publiek gedurende de hele zomer. Weet je dat de Decap-orgel, die dateert van 1901, nog steeds speelt? Jammer genoeg kunnen we die hier niet laten horen wegens geluidsoverlast maar ze speelt prachtig. Van een orgel kan je het volume niet aanpassen.”

Schepen Martine Lesaffre is euforisch dat de paardenmolen opnieuw een tijdelijke stek krijgt aan het Klein Strand. “De paardenmolen biedt een toeristische meerwaarde aan onze stad”, wil de schepen nog kwijt. “Vorig jaar werd door iedereen, ook veel Oostendenaars, een ritje gemaakt op dit historische stuk. Daarom hebben we ook dit jaar geen moment getwijfeld.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier