Nostalgische oorlogsherinneringen in Kortrijk

Bewoner Gilbert Callens (79) reed mee met een oorlogsvoertuig dat de organisatie in de tuin van WZC Sint-Jozef in Kortrijk plaatste. © ICK
Redactie KW

In de tuin van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk staan sinds maandag 6 juni verscheidene oorlogsvoertuigen, geplaatst door de organisatie WAR. Zaterdagnamiddag kregen de bewoners de kans om nog even hun nostalgische gevoelens de vrije loop te laten door mee rond te rijden in een van de voertuigen.

Kris Vermael, directeur WZC Sint-Jozef : “Dit jaar bestaat ons woonzorgcentrum vijftig jaar. We zijn opgericht in 1966. Naar aanleiding van dit jubileum hebben we deze rondrit georganiseerd in samenwerking met de organisatie WAR. Zo kunnen onze bewoners de herinnering aan vroeger ophalen. Morgen is er in de voormiddag in de tuin hier nog een herdenkingsplechtigheid in samenwerking met de organisatie WAR ter nagedachtenis van de gesneuvelde familieleden van onze bewoners.”

Tom Levecque van de organisatie WAR : “De samenwerking met WZC Sint-Jozef verloopt heel goed. Naar aanleiding van hun vijftigjarig bestaan beslisten we om hier in de tuin een militair kampement te organiseren. Met vier mensen hebben we alles hier klaargezet. Er staan diverse voertuigen waaronder Belgische, Amerikaanse, Zwitserse oorlogsvoertuigen en voertuigen van de Royal Air Force.”

(ICK – foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier