Norbert Maes overleden, daags voor kampioenstitel van ‘zijn’ Eendracht De Haan

Redactie KW

Zondagnamiddag werd net voor Eendracht De Haan – Ruiselede een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan Norbert Maes, die zaterdag, nota bene op zijn huwelijksverjaardag, overleed na een slepende ziekte.

Norbert Maes voetbalde eerder bij SK De Haan, fungeerde er ook als trainer en werd later bestuurslid van fusieploeg Eendracht De Haan. Hij werd op latere leeftijd ook scheidsrechter. Hij was toen al te oud om nog te promoveren en floot meer dan 23 jaar, tot in 2014, nationale en provinciale jeugdwedstrijden in de regio van de Middenkust. Hij was ‘kind aan huis’ over de hele kustregio en tot ver in het binnenland. Hij moest afhaken wegens een embolie in de kuit, met nadien verwikkelingen. Norbert Maes was ook vele jaren lid van de sportraad van De Haan en was daar zelfs een tijd voorzitter van. Tot in 2014 ontving Norbert de scheidsrechters tijdens de thuiswedstrijden van Eendracht De Haan.

Hij overleed zaterdag, de dag voordat ‘zijn’ Eendracht De Haan kampioen werd in derde provinciale en weer mag promoveren naar tweede provinciale. Zaterdag was het ook zijn vijftigste huwelijksverjaardag met Jeanine Bos. Norbert Maes is vader van twee dochters en opa van vier kleinkinderen.

(FRO – Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier