Noordzee Vliegclub Oostende breidt vloot uit met twee vliegtuigen

© DJ
Redactie KW

Noordzee Vliegclub koopt twee nieuwe lesvliegtuigen aan. Na de opening van het nieuwe clubhuis een volgende stap in de vernieuwing. “We beschikken straks over een van de modernste vloten in België”, zegt secretaris Thomas Brackx.

Noordzee Vliegclub bestaat 47 jaar. De vlootvernieuwing, die vandaag een nieuwe verhaal krijgt, werd tien jaar geleden al ingezet. “Toen kochten we een Robin DR400/140B ‘Ecoflyer’ met vier zitplaatsen. Vorig jaar kwam daar een nieuwe Cessna C172 Full Glass Cockpit bij, eveneens met vier zitplaatsen en hét reistoestel bij uitstek”, zegt secretaris Thomas Brackx. Met de Cesna C150 beschikt de club over twee lestoestellen. “Fantastische en stevige vliegtuigen, maar ze zijn intussen zo’n dertig jaar oud. Het bestuur besliste daarom om te investeren in nieuwe lestoestellen“, aldus Brackx.

In twee jaar tijd zijn we van 100 naar 120 vliegende leden geëvolueerd

Omdat Cesna geen nieuwe modellen met twee zitplaatsen op de markt heeft, koos Noordzee Vliegclub voor een Sonaca 200 van het gelijknamige bedrijf uit Charleroi. “Een spiksplinternieuw toestel dat speciaal ontworpen is als lestoestel. Voor de lessen kiezen we bewust voor een stevig model, omdat leerlingen harde landingen moeten kunnen maken“, zegt Brackx, zelf lesgever binnen de club. Noordzee Vliegclub koopt twee toestellen aan. De eerste wordt geleverd tegen de zomer, het tweede toestel wordt in 2019 aangekocht. “Na de opening van het nieuwe clubhuis in juni is dit een volgende stap in de vernieuwing van onze club. We beschikken straks over een van de modernste vloten in België”, vertelt Brackx.

Europese erkenning

De nieuwe wind binnen de club heeft een positief effect op het aantal leden. “In twee jaar tijd zijn we van 100 naar 120 vliegende leden geëvolueerd. Dit jaar zijn er ook 20 leerlingen ingeschreven. Dat is het hoogste aantal in 15 jaar tijd. De moderne vloot, nieuwe vliegtuigen, en het nieuw clubhuis spelen daar zeker een rol in. Sinds drie jaar heeft Noordzee Vliegclub ook een Europese erkenning als Approved Training Organisation (ATO) op zak. Onze club was de eerste vliegclub in België die voldeed aan de nieuwste en strengste Europese normen inzake organisatie, kwaliteit en veiligheid bij de opleiding tot privaat piloot”, aldus nog Thomas Brackx.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier