Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen

Redactie KW

De voorbije week was onze provincie in de ban van de onrustwekkende verdwijningen. Kiany is gelukkig terecht, maar Michael is nog altijd spoorloos. Vandaag staat de teller op zestien verdwenen personen in onze provincie. Wie info heeft over een van onderstaande verdwijningen, neemt contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

Laura V.

1


Laura V. uit Evergem, verdwenen eerder deze week op 2 februari 2015. Maandagochtend vertrok Laura van bij haar moeder in het Oost-Vlaamse Evergem. Maar ze kwam nooit op school in Gent aan. Er werd vermoed dat ze ondergedoken was bij Blankenbergse vrienden. Vrijdagmiddag werd ze in Blankenberge teruggevonden.

Michael Vanassche

2

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op vrijdag 30 januari 2015 omstreeks 23u30 verliet de 18-jarige Michael Vanassche het ontmoetingscentrum ” De Vonke ” gelegen in Heule. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Michael is tenger gebouwd en 1m75 lang. Hij heeft lichtbruin haar en blauwgroene ogen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een camel-kleurige broek, een blauw hemd, een blauwe blazer en schoenen van het merk VANS.

Matthew Webb

3

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op woensdag 21 januari 2015, omstreeks half 3 ‘s morgens, verliet de 30-jarige Brit Matthew Webb een café aan de Grote Markt van Brugge en heeft sindsdien geen teken van leven meer gegeven. Matthew Webb was op het moment van zijn vertrek gekleed in een zwarte wollen jas, een blauw T-shirt met 1 horizontale rode streep, een blauwe afgewassen jeansbroek en witte schoenen. Hij is ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kortgeknipt donkerblond haar met een scheiding links.

Filip Migneau

4

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Filip Migneua, een 45-jarige man uit Waregem, is sinds 24 februari 2014 vermist. Op maandag 24 februari vertrok Filip omstreeks 20.15 uur met zijn wagen naar het werk in Kruishoutem. Hij is daar nooit aangekomen. Hij rijdt met een zwarte Golf met nummerplaat NUD-852. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De heer Migneau is ongeveer 1m83 lang, is struis gebouwd en heeft bruin haar. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een blauwe stoffen broek, een rode trui van de firma Beaulieu en zwart/grijze veiligheidsschoenen met een gele streep. Hij had ook een blauwe rugzak bij zich.

Antonia Kuijpers

5

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Politie en gerecht vragen om uit te kijken naar Antonia Kuijpers, een Nederlandse vrouw van 45 jaar, die voor het laatst in ons land werd gezien. Antonia Kuijpers, in haar kennissenkring gekend als ‘Mieke’, werd voor het laatst gezien in Brugge. Dat was op donderdag 21 augustus 2014 en ze was in gezelschap van een vriendin. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Antonia is normaal gebouwd en 1m74 lang. Ze heeft halflang blond haar dat meestal opgestoken is. Ze valt op door haar verzorgd uiterlijk.

Lydia De Sutter

6

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Lydia De Sutter, een vrouw van 53 uit Blankenberge, verliet – vermoedelijk op vrijdagochtend 14 december 2012 – haar woning aan de Steenstraat in Blankenberge en werd sindsdien niet meer gezien. Mevrouw De Sutter is slank en 1m63 lang. Ze heeft blond gekleurd haar en donkergrijze ogen. Het is niet bekend welke kledij de vermiste droeg.

Joey Dela Cruz

7

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op donderdagmiddag 13 september 2012 omstreeks 12.00 uur verliet de 33-jarige Joey Dela Cruz het cruise-schip Marina dat lag aangemeerd aan de Zweedse Kaai, kaainummer 702, in de haven van Zeebrugge. Joey dela Cruz is een bemanningslid van het cruise-schip en verliet het schip voor een uitstap aan wal. Hij wist dat hij om 18.00 uur die dag terug aan boord moest zijn voor de afvaart. Joey werd sinds zijn vertrek van het schip niet meer gezien. Joey dela Cruz is van Filippijnse nationaliteit. Hij is 1,80 m groot en heeft een normale lichaamsbouw. Betrokkene heeft kort zwart haar en bruine ogen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij vermoedelijk een donkere broek en een zwarte T-shirt. Joey spreekt Engels en Filippijns en zou in het bezit zijn van zijn Filippijns paspoort.

Oleg Tatu

8

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Oleg Tatu, een man uit Deerlijk, is sinds 14 april 2012 vermist. De man verliet die zaterdagavond, rond 21u30, zijn woning en zou 5 dagen later mogelijk nog zijn gezien in Gent, maar dat is helemaal niet zeker. Hebt u de vermiste gezien, dan willen de speurders dat graag weten. Oleg Tatu is 35 jaar oud. Hij is struis en 1m80 lang. Hij heeft kort bruin haar en draagt soms een stoppelbaard. Rond zijn hals draagt hij een ketting met een kruisje. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een grijze trui onder een donkerblauwe jas met groene strepen en een jeansbroek.

Ann Cottry

9

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Ann Cottry uit Brugge, verdwenen op 3 mei 2009, laatst gezien in Brugge. Mevrouw Cottry verliet die zondag te voet haar woning rond half 9 ‘s morgens. Ze werd gezien in het station van Brugge waar ze een ticket kocht met bestemming Brussel.

Op de bewakingsbeelden van het Station Brussel Zuid is nog te zien dat Ann de taverne Mares Corner en een krantenwinkel is binnengegaan. Om 11u16 verliet ze het station, richting Fonsnylaan, de uitgang aan de taxistandplaats. Dit is het allerlaatste beeld van haar. Ann Cottry is normaal gebouwd en 1m55 lang. Ze heeft blondbruin haar tot op de schouders en grijsgroene ogen. Ze draagt haar haren meestal opgestoken met een haarspeld. Ze droeg een donkerbruine winterjas boven een blauwe jeansbroek en zwarte laarzen. Opvallend is de veelkleurige stoffen strandtas, in de pastelkleuren roze, groen en blauw die ze bij zich had, samen met een blauwe handtas met draagriem. Hebt u de vermiste vrouw gezien of weet u waar ze verblijft, neem dan contact op met de speurders. Ook aan Ann zelf wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders. Discretie wordt verzekerd.

Zdravko Kovacevic

10

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


De politie en het parket van Brugge vragen te willen uitkijken naar Zdravko Kovacevic, een man van 51.

De heer Kovacevic het laatst gezien op de ferry Primrose op zaterdagochtend 6 september 2008. De man is ‘second steward’ op de vaste ferryverbinding tussen Oostende en Ramsgate.

De heer Kovacevic is van Kroatische afkomst. Hij is 1m78 lang en heeft kort bruin haar en bruine ogen. Mogelijk draagt hij een gele vest en een grijze pull met ronde hals.

Issa Erikhanov

11

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Issa Erikhanov, een man van 26 van Tsjesjeense afkomst, vertrok op woensdag 14 december 2005, omstreeks 5 uur ‘s ochtends uit zijn woning aan de Langestraat in Oostende. Sindsdien werd van de man niets meer vernomen. Issa is mager, 1m72 groot en heeft een licht getaande huid. Hij heeft donkere kortgeknipte haren, donkerbruine ogen en enkele littekens op zijn linkerwang en in zijn nek. Hij werd voor het laatst gezien met een blauwe sportblouson, een blauwe sweater met rits en een zwarte velours broek.

Magomed Khachtyrov

12

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op vrijdag 4 maart 2005 verdween te Oostende de 29-jarige Magomed Khachtyrov van Tsjetsjeense afkomst. Hij bracht die ochtend om 8 uur de kinderen naar school en werd sindsdien niet meer terug gezien. Magomed, ook wel “Maga” genoemd, is normaal gebouwd en 1m65 groot. Hij heeft zwart haar en bruine ogen. Op het ogenblik van de verdwijning droeg hij een rode pull, een zwarte katoenen broek en bruine lederen schoenen.

Tom Tempelaere

13

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op woensdag 7 juli 2004 verdween de 33-jarige Tom TEMPELAERE uit zijn verblijfplaats in Menen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tom is normaal gebouwd, 1m80 groot en heeft kort achteruit gekamd bruin haar en bruine ogen. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een witte trui boven een jeansbroek.

Ginette Vandevelde

14

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op 21 april 2000 (Goede vrijdag) omstreeks 21.30 uur heeft Ginette Vandevelde, geboren op 15 juli 1942, haar echtelijke woonst te Blankenberge, in een neerslachtige bui, verlaten. Zij werd voor het laatst opgemerkt te Blankenberge omstreeks 21.45 uur, kruispunt Vredelaan – Karel Deswertlaan en wandelde in de richting van de nieuwe jachthaven. Sedertdien ontbreekt van haar elk spoor. Intensieve opzoekingen te Blankenberge en naburige gemeenten leverden vooralsnog geen enkel resultaat op. Vrouw, 57 jaar oud, 1.63m groot, magere lichaamsbouw, korte lichte bruine haren, draagster van bril, gekleed in blauwe jeans-broek, beige-bruine vest, type “parka” met donkerbruine pluchen kraag, donker blauwe schoenen in leder en daim met rubberen zool.

Christophe Maertens

15

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op zondag 16 januari 2000 verdween Christophe Maertens (26) uit zijn woonplaats te Izegem. Hij vertrok met zijn wagen, een rode Daihatsu Charade met nummerplaat RET-610. Christophe Maertens is slank gebouwd en 1m89 lang. Hij heeft korte blonde haren. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een groene sportvest, een blauwe jeansbroek en zwarte schoenen.

Gustaaf Vande Veire

16

Nog steeds 16 mensen vermist in West-Vlaanderen


Op vrijdag 14 september 1984 verdween Gustaaf Vande Veire uit Tielt. De man, toen 47 jaar oud, woonde samen met zijn zoon in Café ‘t Meerlaantje, vlakbij de overweg aan de Driesstraat in Tielt. Gustaaf Vande Veire was cafébaas en zelfstandig vrachtwagenchauffeur. Hij verdween plots met zijn wagen, een bruinrode Volvo 144 model 1970, met nummerplaat FCA-327. In de jaren 1963 – 1965 verbleef Gustaaf Vande Veire in de streek van Gosselies en Warneton. Zijn zoon werd in die periode in Roux geboren. Op 28 september 1984 kwam het inschrijvingsbewijs van zijn wagen bovendrijven in de zwaaikom van het kanaal Roeselare-Leie, op ongeveer 1 km van de haven van Roeselare. Bijna 25 jaar later, op 11 februari 2009, werd tijdens een zoekactie naar een vermiste man, in de haven van Roeselare, het wrak gevonden van een Volvo 144. Het gaat mogelijk om de Volvo 144 van Gustaaf Vande Veire. Er werden geen menselijke resten gevonden. Indien Gustaaf Vande Veire nog in leven is, is de man nu meer dan 70 jaar oud. Opvallend is dat Gustaaf Vande Veire verminkt is aan zijn linkerhand ten gevolge van een ongeval. De dienst Forensic Facial Imaging van de Federale gerechtelijke politie maakte een verouderingsfoto. Gustaaf Vande Veire is een verdachte in het dossier Lieve Desmet. Of hij werkelijk betrokken was bij de verdwijning, de aanranding en de moord op het meisje van 13 is nooit met zekerheid vastgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier