Nog nooit eerder zo weinig verloren gelopen kinderen aan de kust

Redactie KW

In de eerste helft van juli liepen 162 kinderen verloren aan de Vlaamse kust, een laagterecord. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen donderdag.

De jongste jaren lopen steeds minder kinderen verloren aan de kust. Die trend zet zich dit jaar door. Er liepen 162 kinderen verloren in de eerste helft van juli. Dat zijn er een pak minder dan de 247 van vorig jaar. Nochtans kon de kust rekenen op veel toeristen dankzij het goede weer in de eerste weken van de eerste vakantiemaand.

In Oostende, Blankenberge en De Panne liepen meer dan dertig kinderen verloren, in kleinere badgemeentes zoals Koksijde en Nieuwpoort bleef dat aantal beperkt tot enkelingen en in Bredene liep zelfs geen enkel kind verloren. Dat is onder meer te danken aan de polsbandjes.

“De gratis polsbandjes met de afbeeldingen van Maya de Bij en Kabouter Plop blijken erg populair. Steeds meer ouders en kinderen gebruiken de polsbandjes en dat merken we ook aan de distributie: héél wat displays mochten reeds bijgevuld worden omdat de voorraad snel de deur uit gaat. Tijdens de voorbije weken vlogen er al 240.000 bandjes de deur uit”, aldus de IKWV. De Kustreddingsdienst stelt 750.000 bandjes ter beschikking.

“De polsbandjes zijn een onmisbaar item geworden voor een veilige strandbeleving“, aldus Johnny Devey, voorzitter van de IKWV. “We vinden het erg fijn dat steeds meer mensen gebruik maken van dit aanbod. Veel ouders nemen hun verantwoordelijkheid op en beseffen dat zij in de eerste plaats goed op hun kroost moeten letten.”

(BELGA – Foto a-DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier