Nog niemand in verdenking gesteld voor de dood van de gepeste Lars

Redactie KW

Het West-Vlaams parket, afdeling Ieper, tilt bijzonder ernstig aan de dood van Lars Declercq uit Vlamertinge. Er loopt een diepgaand onderzoek. De VTI-scholier sloeg de hand aan zichzelf na een reeks pesterijen.

Al kort nadat de jongen zondag probeerde uit het leven te stappen, gaf het parket van Ieper instructies tot een opsporingsonderzoek. Woensdag bezweek de 13-jarige Lars in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper.

Leerkrachten

Het parket wil zo snel mogelijk de zaak uitklaren. In het kader van een grondig onderzoek zijn intussen de VTI-directeur in Poperinge, waar de jongen school liep en de verantwoordelijken van het CLB verhoord als getuigen. Voorts staan de verhoren met de klastitularis en met de leerkrachten op de agenda. Zij zijn op de hoogte van de pesterijen.

Ook de computer en de iPhone van jongen worden onderzocht op sporen. Het is voorts de bedoeling de vriendenkring van Lars in beeld te brengen.

Nog geen verdachten

Uiteindelijk moeten alle onderzoeksdaden zo vlug leiden tot de identificatie van dader, mogelijk meerdere daders. Op dit ogenblik heeft het parket niet een bepaald iemand of meerdere verdachten op het oog. Er is op vandaag nog niemand is verdacht.

Het blijft verrassend dat de jongen na de zoveelste pesterij de hand aan zichzelf sloeg, want vanaf de eerste pesterijen werd dat gemeld aan onder meer de politie, de schooldirectie enz… Sindsdien volgde ten andere een zorgteam de jongen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier