Nog geen bouwvergunning voor zwembad en sporthal in Diksmuide

Redactie KW

Bij de eerste bouwaanvraag, die al in 2016 werd ingediend, bleek de archeologienota te ontbreken. Vandaag is er nog altijd geen bouwvergunning…

Marc De Keyrel, schepen sport, legt uit hoe dit komt: “We wilden heel graag na de winter starten met de bouwwerken, maar de bouwvergunning is er helaas nog altijd niet. Op 5 augustus 2016 werd de bouwaanvraag ingediend bij ROM Brugge, in de volksmond stedenbouw genoemd. Begin oktober werden we ingelicht dat de bouwaanvraag onontvankelijk was omdat de archeologienota ontbrak. Sinds 1 augustus is het een verplichting om die toe te voegen bij het indienen van een bouwaanvraag van deze omvang. Er werd dan onmiddellijk een bureau aangesteld om de archeologienota op te maken. Die hebben we op 18 november ingediend bij erfgoed Brussel, maar daar werd de archeologienota niet goedgekeurd. Twee aangepaste en uitgebreide archeologienota’s werden in december ingediend, maar ook niet goedgekeurd.”

We rekenen erop dat deze archeologienota eindelijk zal worden goedgekeurd

“Begin januari 2017 heeft de universiteit Gent, op vraag van erfgoed Brussel, een extra bronnenstudie uitgevoerd. Op 3 februari 2017 werd een vierde versie van de archeologienota, samen met de bronnenstudie, ingediend bij erfgoed Brussel. We rekenen erop dat deze archeologienota eindelijk zal worden goedgekeurd door erfgoed Brussel en dat we die bevestiging zullen ontvangen binnen de 21 dagen. Ondertussen is de bouwaanvraag opnieuw ingediend en we hopen dat we snel een ontvankelijkheidsverklaring van deze bouwaanvraag mogen ontvangen. Pas na goedkeuring van de bouwaanvraag kan de bouwwerken starten. Dit zal vermoedelijk rond het bouwverlof zijn.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier