Nog geen akkoord over personeelsbezetting AZ Groeninge, maar staking niet meteen aan de orde

Redactie KW

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van het AZ Groeninge in Kortrijk dinsdagnamiddag heeft geen oplossing voor het bestaffingsprobleem opgeleverd. Begin volgende week zit men opnieuw rond de tafel.

Vorige week donderdag protesteerde een tachtigtal personeelsleden van het Kortrijkse AZ Groeninge op het plein voor de nieuwe campus aan de Kennedylaan. De hoge werkdruk en het gebrek aan vervangend en nieuw personeel stuiten de bonden al langer tegen de borst.

Dinsdagmiddag zaten directie en de vakbondsafgevaardigden van LBC-NVK en BBTK samen, maar tot een akkoord kwam het niet. “In vergelijking met de vorige gesprekken kwam er vanuit de directie niet meteen een extra aanbod. We hebben wel een voorstel tot stappenplan gedaan om constructief naar een gefundeerde overeenkomst te kunnen werken”, vertelt hoofdafgevaardigde van BBTK, Annelies Vandenbussche. “Wij zijn ons zeker bewust dat wat we vragen – de sluiting van meerdere afdelingen en herbestaffing – niet miniem is. En uiteraard zal zo’n operatie tijd vragen. Maar de situatie zoals die nu is, lijkt ons niet houdbaar.” Volgende week dinsdag gaan de partijen opnieuw in overleg. “Voor ons is het belangrijk om dan concrete cijfers en data op de agenda te zetten.”

“Als bonden willen wij de druk wel enigszins opvoeren, al lijkt een staking mij niet meteen aan de orde. Wij hopen uiteraard dat we tot een vergelijk kunnen komen. De zorg voor de patiënten is en blijft vanzelfsprekend onze hoofdbezorgdheid”, besluit Annelies.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier