Nog altijd veel Fransen in Adinkerkse tabakszaken

Redactie KW

Frankrijk is in opperste staat van paraatheid en de Franse gendarmerie bewaakt sedert middernacht alle landsgrenzen, ook die in West-Vlaanderen.

Op de snelweg aan de grensovergang bij Adinkerke waren er zaterdagochtend geen controleteams, noch richting Frankrijk, noch richting België. Maar op de lokale wegen ontsnapte geen enkele automobilist aan een identiteitscontrole en een kofferinspectie. In de gietende regen zetten Franse politiemensen de grensovergang af met meerdere wagens. De commandant vertelde ons dat er in deze zaak voorlopig geen samenwerkingsakkoord is met de Belgische politie. De controles zullen waarschijnlijk meerdere weken duren met wisselende checkpoints.

Nog altijd veel Fransen in Adinkerkse tabakszaken

Voor de uitbaters van de tabakszaken op deze route betekent dit niet dat er minder klanten komen: op de parkings is het nog altijd zoeken naar een plaatsje. Weekendautomobilisten hebben alvast begrip voor de verstrengde controle. Omdat elk team uit meerdere agenten bestaat, blijft de verkeershinder tijdens de werkweek vermoedelijk beperkt zodat ook het vrachtverkeer vlot kan verlopen.

(MV – foto’s MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier