Nog altijd 16 vermisten in West-Vlaanderen: sasmeester Kachtem al 40 jaar spoorloos

Jean Pierre Terryn

Naast Jelle Vandemaele zijn in onze provincie meer mensen, jong en oud, vermist. Ze blijven spoorloos zonder een teken van leven te geven. Als ze hopelijk nog in het leven zijn. In elk geval is over hun lot niks geweten net als bij Jelle uit Roeselare.

William Goemaere

1

De recentste vermissing is die van William Goemaere. Op zondag 24 januari van dit jaar verdween de 38-jarige Kortemarkenaar plots van de aardbol. William Goemaere verbleef in het psychiatrisch centrum Onze-Lieve-Vrouw van Vrede in Menen. Hij werd er het laatst gezien op vermelde dag rond 13.30 uur. Het enige dat naar buiten uit over hem is geweten is dat hij dringend medische verzorging nodig heeft.

William Goemaere (Kortemark)
William Goemaere (Kortemark)

Issa Erikhanov

2

In december 2015, dus acht maanden na de vermissing van Jelle Vandemaele verdween ook Issa Erikhanov, een man van 26 jaar van Tsjesjeense afkomst. Hij verliet op woensdag 14 december 2005 omstreeks 5 uur ‘s ochtends uit zijn woning aan de Langestraat in Oostende. Sindsdien werd van de man niets meer vernomen. Een tip: Issa heeft donkerbruine ogen en enkele littekens op zijn linkerwang en in zijn nek.

Filip Migneau

3

Er wordt ook nog steeds gezocht naar Filip Migneau (45) uit Waregem. Hij vertrok op maandag 24 februari 2014 om 20.15 uur met zijn zwarte VW Golf naar zijn nachttaak bij Beaulieu in Kruishoutem. De Waregemnaar is er nooit aangekomen. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Opmerkelijk: de struis gebouwde Filip Migneau was op zondag niet aanwezig bij de start van het wielerseizoen bij de Nieuwenhovespurters. Hij was nochtans een trouw lid van de club en werd er het jaar voordien zelfs kampioen. Filip staat voorts bekend als een sociale man en een trouwe voetbalsupporter van SV Zulte Waregem. Filip woonde bij zijn moeder Leona.

Filip Migneau (Waregem)
Filip Migneau (Waregem)

Mieke Kuijpers

4

Datzelfde jaar op 21 augustus geraakt Antonia ‘Mieke’ Kuijpers uit Knokke vermist. De 45-jarige vrouw is van Nederlandse afkomst. Ze betrok er al een tijdje een appartement. Een week na haar verdwijning stapte ene Adriana L. naar de politie. De agenten vonden haar verdacht en leidden haar tot bij de Brugse onderzoeksrechter voor. Die achtte voldoende aanwijzingen te hebben om Adriana L. op verdenking van de ontvoering van Antonia Kuijpers te laten opsluiten. Ze bleef maandenlang in de gevangenis en is sinds kortelings weer op vrije voeten.

Antonia Kuijpers (Knokke)
Antonia Kuijpers (Knokke)

De vrouw houdt vol niets met de verdwijning van Kuijpers te hebben te maken. Volgens het parket van Brugge blijft Adriana L. verdacht. Het onderzoek loopt verder.

Lydia De Sutter

5

De 53-jarige Lydia De Sutter uit Blankenberge is sinds 14 december 2012 vermist. Ze verliet een week eerder op donderdag haar werk bij Delta Lloyd in Brussel. Het was haar werkgever die de politie verwittigde. Er waren aanwijzingen dat Lydia De Sutter na haar werkdag waarop ze het laatste is gezien, nog in haar appartement is geweest in de Steenstraat in Blankenberge. Ze had de gewoonte een wandeling te maken langs het strand. Een week na haar verdwijning hielden politie en de Cel Vermiste Personen een zoekactie in de duinen tussen Blankenberge en Zeebrugge. Zonder resultaat.

Lydia De Sutter (Blankenberge)
Lydia De Sutter (Blankenberge)

Marcel Coopman

6

Recordhouder is Marcel Coopman. De Kachtemnaar, gekend van ‘de moord op de sasmeester’ verdween ruim 42 jaar geleden. Vermoord door zijn vriend Leopold Maes? Het lijk is nooit gevonden. En Polleke Maes overleed in 1990. Conclusie: de sasmeester is nog steeds vermist.

Christophe Maertens

7

Ruim vijftien jaar is er spoor, noch teken van leven van Christophe Maertens. De Izegemnaar, toen 26 jaar, verdween op zondag 16 januari 2000 uit zijn woonplaats. Hij vertrok met zijn wagen, een rode Daihatsu Charade.

Christophe Maertens (Izegem)
Christophe Maertens (Izegem)

Pol Neirinck

8

Benieuwd waar Pol Neirinck uit Aarsele uithangt. De nu 63-jarige vrijgezel was wiskundeleraar in het college van Eeklo. Hij verdween spoorloos vlak voor de aanvang van het nieuwe schooljaar op vrijdagavond 29 augustus 2003 na een interverenigingenquiz in Drongen. Drie jaar na zijn verdwijning werd Neirinck bij verstek veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

Tom Tempelaere

9

Tom Tempelaere (Menen)
Tom Tempelaere (Menen)

Sinds 7 juli 2004 is er evenmin een teken van leven van de toen 33-jarige Tom Tempaelaere uit Menen.

Ann Cottry

10

Er wordt ook nog steeds gezocht Ann Cottry. De vrouw uit Brugge wordt vermist sinds 3 mei 2009. Ann Cottry verliet die zondag ‘s morgens te voet haar woning. Ze werd nog gezien in het station van Brugge waar ze een ticket kocht met bestemming Brussel. Op de bewakingsbeelden van het Station Brussel Zuid is te merken dat Ann Cottry de taverne Maes Corner en een krantenwinkel is binnengegaan. Tegen de middag verliet ze het station, richting Fonsnylaan, de uitgang aan de taxistandplaats. Dit is het allerlaatste beeld van haar.

Ann Cottry. (Brugge)
Ann Cottry. (Brugge)

Ann Cottry.
Ann Cottry.

Oleg Tatu

11

Staan ook op de lijst van vermiste personen: Oleg Tatu (toen 35) uit Deerlijk, die op 14 april 2012 verdween,

Jerry Synaeve (Oostende)
Jerry Synaeve (Oostende)

Jerry Seynaeve

12

Jerry Synaeve (46), die spoorloos is sinds hij op 16 september 2013 de deur van zijn huis in Oostende achter zich dichttrok.

Jean Darville

13

Jean Darville (39), die op 20 september datzelfde jaar niet meer thuis kwam in De Panne.

Zdravko Kovacevic

14

‘Speciallekes’ zijn ene Zdravko Kovacevic (51). De man van Kroatische afkomst werd het laatste gezien op 6 september 2008 op de ferry Primerose waar hij ‘second steward’ was. Man overboord?

Joey Dela Cruz

15

Idem dito voor Joey Dela Cruz (33) van Filipijnse origine. Dit bemanningslid verliet op 13 september 2012 voor een uitstap aan wal cruiseschip Marina, dat lag aangemeerd aan de Zweedse Kaai in Zeebrugge. Het schip is zonder hem vertrokken.

Maga Khachtyrov

16

Oostende mist al acht jaar een van zijn honderden Tsjetsjenen. Magomed ‘Maga’ Khachtyrov (29) bracht op 4 maart 2005 om 8 uur zijn kinderen naar school en werd sindsdien niet meer gezien.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier