Noël (75) uit Dentergem fietst 100 kilometer per dag

Noël Vermeeren mag dan wel 75 zijn, toch staat zijn fiets geen dag stil. "Behalve bij streng winterweer of heftige regen. Dan rij ik daags nadien nog 100 kilometer extra om mijn schade in te halen." (Foto Danny)
Redactie KW

Noël Vermeeren verslindt per jaar zo’n 33.000 kilometer, een wielertoerist ‘pur sang’ dus.

In 1981 was Noël de mede-oprichter van WTC Paaldorpvrienden, maar ook op zondag was hij meestal aan het werk. Niettegenstaande al het noeste werk woog Noël een tiental jaar geleden 130 kilo.

“De dokter zette me op een dieet en ik begon meer en meer te fietsen.” Noël gaat nu ruim tien jaar dagelijks op pad.

Deze levenswijze vergt een strak schema. ‘s Morgens staat hij om zes uur op en neemt een stevig ontbijt met zoutloos volkorenbrood én kaas, dieetconfituur en honing. Rond negen uur is het ochtendritueel afgerond en staat hij vertrekkensklaar in wielrennerstenue met ingesmeerde benen.

Af en toe gaat er een vriend mee vanuit Dentergem. “Eens ter plaatse ontmoet je altijd wel iemand die je kent”, lacht hij. Onderweg eet Noël een mueslikoek, rijsttaart, broodpudding en wisselt water met sportdrank af.

Rond 18 uur verwacht men hem terug thuis. “Eerst neem ik een douche”, klinkt het. “Dan poets ik mijn fiets en kijk mijn banden minutieus na op steentjes en oneffenheden. Vorig jaar heb ik één platte band gehad, dat gebeurt mij eigenlijk bijna nooit.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

(EVWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier