Niky Soete en haar baby Meryem zijn terecht

Redactie KW

De 18-jarige moeder was vier dagen spoorloos.

De politie vond haar en de baby maandagavond terug. Ze verkeren beiden in goede gezondheid. Over het hoe en waarom wil de politie nog geen commentaar geven. Haar familie haalt in elk geval opgelucht adem dat ze allebei terecht zijn.

Niky en haar baby waren sinds vrijdag spoorloos. Child Focus verspreidde zaterdag een opsporingsbericht: “Vooral over haar dochtertje zijn we ontzettend bezorgd bij deze vrieskou,” luidde het. “Onmiddellijke aanwijzingen dat de moeder gevaar loopt, zijn er niet. Ze is vrijdagavond thuis vertrokken. Waarheen en hoe de vrouw zich verplaatst, is onduidelijk. Omdat Niky meerderjarig is en we weinig aanknopingspunten hebben, zijn er voorlopig nog geen zoekacties gestart. Ze kan op dit moment al op heel wat plaatsen geraakt zijn per auto of per trein.”

Berichtje

Ook het parket van Veurne bevestigde het opsporingsonderzoek maar onderstreepte dat er geen aanwijzingen zijn dat de moeder of het kind gevaar lopen. “Uit de informatie die we nu hebben, wijst ook niets erop dat de moeder haar dochtertje iets wil aandoen.”

Procureur Filiep Jodts van parket Veurne bevestigde wel dat Niky via het internet een bericht naar haar vriend heeft gestuurd waarin ze liet weten dat alles okee is en dat ze later contact zou opnemen.

Facebook

Even was er beroering rond berichten die Niky ooit op facebook en twitter postte. Ze bekeerde zich drie jaar geleden tot de Islam. Onder haar eigen naam en die van haar Algerijnse vriend Heydari postte ze in 2014 nog ‘Videos of Muslim Speakers’. En op Twitter pakte ze zuit met tweets zoals “This (Fajr prayer) is my morning meal. If I do not take it I lose my strength.” ~ Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah” en “The most beautiful Women on earth is A Muslimah who fears Allah…”.

Op haar Facebookprofiel vraagt ze om mee geld in te zamelen voor arme geloofsgenoten, waar een aantal van haar volgers bedenkingen oppert of dat geld dan wel terechtkomt bij de goede doelen die ze vooropstelt. Volgens haar vader Dominique zou die periode uit haar leven echter voorbij zijn en is Niky niet langer een bekeerde moslima.

(Belga/mlt/mvdp)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier