Nightshift opent Maandag-Variaties in Vaubanpark

Nightshift op de Maandag-Variaties © JT
Redactie KW

De jonge ambitieuze formatie Nightshift opende maandagavond de Maandag-Variaties in het unieke kader van het Vaubanpark in Veurne.

Meer dan 100 ingeschreven cultuurminnende Veurnenaars genoten in een zacht avondzonnetje van een gevarieerd concert van de folkband. De groep bracht een leuk repertoire dat aanleunde bij de folkmuziek, maar dat veel ruimer was dan het typische stofferige bandje dat volksmelodietjes speelt.

Ook de gok op mooi weer om in dit unieke kader een openluchtconcert te organiseren was voor de Variatie-bezoeker een primeur. Frontman Bart Sanders uit Oudenburg gooide zijn muzikale overpeinzingen de wijde wereld in. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben bij groepen als Strograss en Blunt schaarde hij een jonge bende getalenteerde muzikanten rond zich, die het ideale klankbord voor zijn teksten en ideeën vormen. Samen met hen brengt Bart Sanders een mix van faits divers, magisch realisme en beschouwingen over leven en liefde.

De bezetting van de groep rond Bart Sanders die zingt en viool speelt, bestaat verder uit Jasmijn Lootens (cello en zang), Quinten De Vlaeminck (contrabas en zang), Fre Vandaele (trompet, trombone en whistle), Jeroen Knapen (gitaar en zang) en Elke De Meester (accordeon en zang).

De Maandag-Variaties gaan door elke maandag van juli en augustus op verschillende locaties in Groot-Veurne. Het is een organisatie van de Cultuurdienst van Veurne.

(JT)

Meer info op 058 33 55 35 of op de site:cultuurdienst@veurne.be. Reservatie via de webshop opwww.veurne.be

De toegangsprijs is 5 euro en is gratis voor bewoners met postcode 8630.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier