Night Run for Life Pittem strikt bekende miss

Dankzij het meterschap van Joke Van De Velde en een kerstdorp wil Forza 8740 nog meer volk naar het evenement halen. we zien op de foto vlnr. Ellen Verkindere, Wies Vanden Berghe, Jeroen Deman, Ellen Vandekerkhove en Christophe Vancoillie. © (Foto Jan)
Redactie KW

Vorig jaar organiseerde Forza 8740 voor de eerste keer een ‘Night Run for Life’ in Pittem, in het kader van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. Ook dit jaar vindt dit evenement plaats op zaterdag 19 december. Speciaal aan deze editie is dat ex-miss België Joke van de Velde bereid gevonden is om het meterschap op zich te nemen.

“Na het succes van vorig jaar hebben we geen moment getwijfeld om ook dit jaar een Night Run for Life te organiseren”, steekt Christophe Vancoillie van wal. “Deze vindt plaats op zaterdag 19 december, net als vorig jaar op de Markt van Pittem. Net zoals elke organisatie hebben wij ook geleerd uit het evenement van vorig jaar. Er zijn dan ook een aantal wijzigingen en nieuwigheden, die de editie van dit jaar tot een nog groter succes zullen maken.”

Meter

“Een eerste grote nieuwigheid dit jaar is dat we werken met een meter”, gaat Jeroen Deman verder. “De voorbije maanden groeide het idee om een bekende Vlaming, die uiteraard sportief is en houdt van lopen, zijn of haar naam te laten verbinden aan ons evenement. Na wat brainstormen kwamen we tot een lijst van mogelijke kandidaten. We merkten echter al snel dat velen van hen een drukke agenda of andere prioriteiten hebben. Toen we Joke van de Velde contacteerden en wat uitleg gaven, bleek zij al snel bereid meter van ons evenement te worden.”

“Ze zal dan op 19 december aanwezig zijn, echter niet alleen om acte de présence te geven, maar eveneens om mee te lopen. Bovendien is zij zelf druk bezig via de sociale media haar deelname bekend te maken, wat ons hopelijk nog meer deelnemers zal opleveren.”

Kerstdorp

“We voegen dit jaar ook een kerstdorp toe aan ons evenement. Het is de bedoeling dat in de grote tent op de Markt twee rijen kerststandjes komen. De Pittemse en Egemse verenigingen zullen uitgenodigd worden om de standjes te huren en zo de aanwezigen van een natje en een droogje te voorzien. De opbrengst van datgene wat ze verkopen is overigens integraal voor hen, zodat het ook een ideale gelegenheid is om hun kas te spijzen. Speciaal is wel dat het kerstdorp opgenomen is in het parcours. Er zal een gang gemaakt worden, tussen de beide rijen standjes, zodat de lopers tussen de supporters doorlopen, terwijl deze van een lekker drankje genieten.”

“Via dit laatste komen we automatisch bij onze derde aanpassing van dit jaar, het parcours”, vervolgt Wies Vanden Berghe. “Vorig jaar was één ronde drie kilometer, maar dat hebben we dit jaar beperkt tot twee kilometer. Hiermee willen we niet alleen lopers aantrekken, maar ook wandelaars. Vanaf de Markt gaat het ook dit jaar naar de Kauwstraat en Koolskampstraat, maar tijdens deze editie lopen we via de Burchtstraat en het wandelpad naar de Egemstraat en zo weer naar de Markt. Uiteraard zal er ook deze keer voor de nodige ambiance onderweg gezorgd worden, maar daar kunnen we nog niets over zeggen.”

Gidts

“Het doel van dit alles is uiteraard geld inzamelen voor een goed doel. Dit jaar is dit ‘Gidts’, een project rond zelfstandig wonen voor mensen met een beperking. Meer specifiek gaat het over De Lysterbesse in Gits en De Molenreke in Rumbeke. We zijn deze beide woongelegenheden zelf gaan bezoeken en deze zijn momenteel echt wel aan vernieuwing toe. We hopen hier met deze financiële steun ons steentje te kunnen voor bijdragen. Ook dit jaar zullen we op zondag 20 december onze cheque persoonlijk gaan overhandigen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen, zullen we hiervoor een bus voorzien. Iedereen die wil meegaan, mag ons altijd contacteren.” (JG)

Info en inschrijven : www.nightrunforlife.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier