Nieuwsanker Lieven Verstraete draait hitjes op tweede Campo Solar

Op de foto zien we het organisatieteam met van links naar rechts: Filip Snauwaert, Karel Heyman, Lode Maryssael, Karel Standaert, Ruben Callens en Tom Martens. © PDV
Redactie KW

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus vindt de tweede editie plaats van Campo Solar, het festival in een Dams maisveld dat vorig jaar meteen een schot in de roos bleek. “Het basisconcept blijft gelijk – een sfeervol en gratis belevingsfestival in een landelijke setting – maar de bezoeker zal toch heel wat nieuwe elementen, zoals ons ‘geheim veld’, ontdekken”, licht organisator Karel Standaert een tipje van de sluier.

De eerste editie van Campo Solar vorig jaar overtrof meteen alle verwachtingen. Het initiatief lokte duizenden bezoekers, uit de wijde omgeving, naar het maisveld langs de Pijpeweg in Damme.

De organisatoren, allemaal jonge gasten uit de Dams-Brugse regio, hadden dan ook een uitgekiende campagne opgezet waarbij ze, onder meer via slim gebruik van sociale media, heel wat verwachting creëerden rond het evenement. Ook de vogelverschrikkers die her en der werden opgesteld waren een leuk idee om het festival onder de aandacht te brengen.

We waren vorig jaar zelf ook wat verrast door de wel erg grote opkomst“, vertelt Karel Standaert, een van de zes organisatoren. “Om voorbereid te zijn op een mogelijk, nog talrijkere opkomst hebben we het terrein waarop we actief zijn en het publiek ontvangen nog wat uitgebreid.”

“De indeling is eigenlijk helemaal anders en is er op gericht om de mensen het festival op een zo comfortabel mogelijke manier te laten beleven.”

Food street

“De bar is wat ruimer en staat centraal opgesteld en ook het sanitair wordt uitgebreid”, gaat Karel verder. “Voor de hapjes werken we opnieuw samen met lokale horecazaken, handelaars en telers, zoals De Smisse, Markt 12, slagerij Brecht en aardbeien De Pestel. Meer dan vorig jaar zullen we het aanbod aan hapjes samen brengen in een soort ‘food street’. Ook de cocktailbar, waarbij we enkel verse ingrediënten gebruiken, zal er weer bij zijn.”

Wat muziek betreft biedt het festival opnieuw een erg breed scala aan stijlen aan. Daardoor is het ook aantrekkelijk voor een breed publiek en alle leeftijden. Er zijn zowel coverbands met rock- en popklassiekers als dj’s met elektronische dancemuziek.

We hebben Lieven Verstraete, de bekende journalist, kunnen strikken als dj. Hij draait wel vaker plaatjes op evenementen in de buurt en is eigenlijk zelf op ons toegestapt; dat vinden we natuurlijk heel leuk”, vertelt Karel.

Zonnebloemen

“De eyecatcher en sfeermaker voor deze editie zijn de hier prachtige bloeiende zonnebloemen; dus die zullen de bezoekers heel vaak zien terugkomen.”

“We streven ernaar om de natuur zoveel mogelijk te integreren in ons festival en dit jaar zetten we ook specifiek in op de beleving van de mooie aspecten van Damme, de landelijke stad die toch de thuisbasis is voor ons evenement. In het ‘geheime veld’, een nieuw concept, zullen de bezoekers dat ten volle ervaren. We geven bewust nog niet alles prijs om de bezoekers op ontdekking te kunnen laten gaan. Ook bij deze tweede editie dachten we aan de kleinsten dus er is weer een leuke kids corner voorzien.” (PDV)

Het evenement is telkens toegankelijk van 14 uur tot 3 uur. Alle verdere praktische informatie is te vinden op Facebook onder Campo Solar 2018 en op de website www.camposolar.be.