Nieuwpoort past voorwaarden voor verkoop van Hurlebise aan

Het beschermde gebouw Hurlebise moet 1,45 miljoen euro opleveren. © GF
Redactie KW

Op vraag van de minderheidspartijen worden de verkoopsvoorwaarden voor het beschermde gebouw Hurlebise in Nieuwpoort aangepast. Dat werd donderdagavond in de gemeenteraad beslist.

Jo Rousseau (SP.A) merkte op dat Nieuwpoort het gebouw Hurlebise in 2010 voor 1,1 miljoen euro had aangekocht. Vijf jaar later schat een studiebureau de waarde op 1,15 miljoen euro. “Slechts een stijging van 50.000 euro in vijf jaar tijd, dat valt geweldig tegen,” merkte het raadslid op.

Tweede fase wordt aangepast

“De minimumvraagprijs van de Stad bedraagt 1.450.000 euro. Om prijsafspraken te voorkomen zal het gebouw semi-openbaar verkocht worden,” verduidelijkte burgemeester Roland Crabbe (CD&V). Dat betekent dat in de eerste fase alleen de bedragen, maar geen namen van bieders bekendgemaakt worden. Dat laatste gebeurt in de tweede fase.

De verkoopsvoorwaarden stuitten op kritiek van zowel Jo Rousseau (SP.A) als van Matthias Priem (N-VA). “Zoals de voorwaarden nu beschreven staan, is de tweede fase overbodig als er zich slechts één kandidaat in de eerste fase meldt,” opperden beide raadsleden. “Ook in de tweede fase moeten nieuwe kandidaat-kopers een kans krijgen,” merkte Rousseau op. Burgemeester Crabbe ging akkoord om de voorwaarden te corrigeren. Unaniem besliste de raad om dit agendapunt in te trekken.

(DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier