‘Nieuwenhove Leeft’ brengt nieuw leven in de wijk

Pascal De Bruycker, Nathalie Vandendriessche en Naomi Blondelle die met 'Nieuwenhove Leeft' meer leven en verbondenheid in de wijk willen brengen. De tweede nieuwjaarsdrink was alvast een groot succes. (Foto PH) © (Foto PH)
Redactie KW

“Met ons drieën hebben we een tweetal jaar geleden besloten om een comité op te richten om opnieuw leven te brengen in de wijk Nieuwenhove”, vertelt Nathalie Vandendriessche die samen met Naomi Blondelle en Pascal De Bruycker het vuur aan de lont staken.

“Daarvoor organiseren we allerlei activieiten die mensen samenbrengen”,. Daar is het drietal en hun team al aardig in geslaagd. Er kwam veel volk opdagen naar de nieuwjaarsdrink die ze vandaag organiseerden in zaal Nieuwvliet. Eerder waren er al twee geslaagde wijkfeesten met opbrengst voor Make-a-Wish (1200 euro) en De Vlier, het wooncentrum voor visueel gehandicapten (800 euro). Op 7 april plant men nog een benefiet voor baby Jay, waarvan de grootouders in de wijk wonen. Jay heeft heel wat medische zorgen nodig die voor een alleenstaande mama niet makkelijk te dragen zijn. Een paasontbijt en een garageverkoop zijn er ook al geweest.”

“Verder is er nog ‘Den Tour’, een bus die buurtbewoners samen met vzw de Batterie ombouwden tot mobiel ontmoetingshuis en op 6 mei is er nog een actie gepland ten voordele van Poverello. Om de mensen nog beter samen te brengen is men in de Brugse Mettenstraat 3 aan de slag om een buurthuis in te richten als ontmoetingsruimte en een plaats om initiatieven te ontwikkelen en interesses met anderen te delen. Er kan nog samen met de kerngroep verder meegedacht worden rond de diverse mogelijkheden. Afspraak op maandag 15 januari om 13.30 uur in het buurthuis.

Info is te krijgen bij nathalie_taisha@hotmail.com.

(PH – foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier