Nieuwe zomerbar in Kortrijk opent in bosje langs de Leie

Dieter De Clercq (links) en Gilles Verhaeghe zijn de drijvende krachten achter de nieuwe zomerbar. © KDS
Redactie KW

In een verborgen stukje bos langs de Leie opent vanaf 21 juni de pop-upzomerbar Nuba-R in Kortrijk. Het is een initiatief van Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe, zaakvoerders van Café 56 in ‘t Straatje.

De Sinksenfeesten zijn nog maar pas achter de rug, maar veel tijd om uit te rusten zit er niet in voor Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe, zaakvoerders van Café 56. De twee zijn volop in de weer met de opbouw van de nieuwe zomerbar Nuba-R. Die opent op 21 juni in een verlaten bosje op de hoek van de Doornstraat en de Trakelweg, dichtbij de Noordbrug en de Leie. De pop-up zal de hele zomer elke dag van 13 tot 22 uur open zijn. “Het wordt dus geen openluchtdiscotheek”, verduidelijkt Dieter. “Je zal hier geen luide muziek door de boxen horen knallen of ‘Tomorrowland-toestanden’ te zien krijgen.”

Het wordt geen openluchtdiscotheek

“We stappen af van het commerciële en kiezen voor een heel toegankelijke bar waar levensgenieters van alle leeftijden welkom zijn, van studenten en jonge gezinnen tot ouderen. Voor de kinderen voorzien we in heel wat leuks, zoals touwen, schommels, zand, een hindernissenparcours…” De bar is zeven op zeven open en er zal geregeld een evenement plaatsvinden. “Een Italiaanse avond of een modeshow? De ideeënmolen draait, straks beginnen we met de concrete invulling.”

Puur natuur

De inkleding van de zomerbar wordt zo puur mogelijk gehouden. “We openen de bar in een open vlakte in het midden van een stukje bos. De locatie is fantastisch en dat willen we ook zo houden. We zullen hier dus geen palmbomen of andere exotische planten laten aanvoeren. We houden het puur natuur, met behoud van groen en heel veel hout, ook in het meubilair. Er komt een stukje strand, een waterval en regengordijn.”

Concurrentie

Nuba-R is echter niet de enige zomerbar in de omgeving van Kortrijk. In Izegem is er Pulobar, in Kortrijk Bar Amorse aan het Albertpark, Jardin Bohémien op Overleie en binnenkort opent de Bohemian Bar op de Veemarkt. Al was dat voor de Dieter en Gilles geen reden om niets te doen. “Het is net goed dat er veel nieuwe dingen aan het gebeuren zijn in de stad. Elke zomerbar heeft zijn eigen concept. We zitten niet in elkaars vaarwater. En dan nog, ik geloof niet in het ‘wij tegen hen-verhaal’. Integendeel, hoe meer initiatief er genomen wordt, hoe beter. Dat wij mensen zouden oproepen om weg te blijven bij Pulobar, klopt al helemaal niet.”

(nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier