Nieuwe zoekactie voor vermiste Jelle, en ook nieuwe oproep tot getuigen

22/05/15 om 14:57 - Bijgewerkt om 15:54

Op zaterdag 6 juni organiseren de ouders van de vermiste Jelle Vandemaele uit Roeselare een nieuwe zoekactie.

Nieuwe zoekactie voor vermiste Jelle, en ook nieuwe oproep tot getuigen

Er wordt opnieuw gezocht naar Jelle © GF

Die zal ongeveer verlopen zoals de eerste zoekdag op vrijdag 15 mei jl. Ondanks de inzet van zowat 200 vrijwilligers werden toen geen bruikbare sporen gevonden. Maar de familie zet door en lanceert ondertussen ook een nieuwe, meer specifieke oproep tot getuigen.

De zoekactie van zaterdag 6 juni zal starten om 9.30 uur en duren tot ongeveer 12.30 uur. Er wordt opnieuw verzameld in de gebouwen van Syntra West, Oostnieuwkerksesteenweg 111 in Roeselare. Aangepaste kledij, een (wandel)stok en een gsm zijn heel nuttig. Deelnemers kunnen zich aanmelden via doorzettenvoorjelle@hotmail.com of via de Facebookpagina 'doorzetten voor Jelle'.

Party aan gang

"Tegelijk roepen wij ook alle mensen op die in de nacht van 9 op 10 april aan het appartement van Jelle (Delaerestraat 38, Roeselare) gepasseerd zijn", zegt vader Dirk Vandemaele. "Die avond en nacht was er een party aan de gang in de Chiqon (aan het rondpunt) en stonden veel mensen buiten op het terras. Er zijn 30 voetgangers gepasseerd tussen 00.45 en 7.00 uur. Deze zijn duidelijk te zien op de camerabeelden. De beelden mogen we echter niet publiceren omwille van privacyredenen. We roepen deze mensen echter op om zich kenbaar te maken bij ons of bij de politie als getuigen."

"We vragen ons immers af of ze iets gemerkt hebben. Kwam er iemand buiten? Alleen of meerdere personen? Belde er iemand aan? Brandde er licht boven of in de gang? Stond er een deur open? Stond er een wagen, bromfiets of fiets voor de deur ?"

En heel in het bijzonder...

Speciale oproepen doet Dirk Vandemaele naar volgende personen :

· Om 00.50 uur wacht er een persoon voor de deur van Eethuis Pieter een aantal minuten terwijl hij bezig is met zijn gsm. Hij wandelde uit de van richting van het VTI naar het rondpunt en stopte bij de voordeur van het restaurant. Na enkele minuten keerde die persoon terug richting VTI om na 45 seconden terug richting Chiqon te wandelen en dan door te stappen.

· Om 02.26 uur passeert een jonge man met een dame op zijn schouder.

· Om 03.01 uur passeren drie personen. Een koppel loopt op het voetpad en omhelst elkaar terwijl een derde persoon op straat loopt.

· Om 03.32 uur passeren een bejaarde vrouw en een kale man. De man had een grote tas bij.

· Om 03.36 uur staat er een bestelwagen stil voor de deur van Eethuis Pieter. Achter deze wagen staan nog twee auto's te wachten tot de bestelwagen vertrekt en pas dan rijden ze samen weg. We vragen ons af waarom deze wagens de bestelwagen niet voorbij staken. Misschien stond er een voertuig aan de overkant van de weg geparkeerd? Ook hier hadden we graag meer informatie over.

· Om 04.13 uur passeren er twee mannen, waarvan één persoon een fiets aan de hand heeft.

· Om 05.15 uur passeert een jonge man in een wit hemd met opgerolde mouwen.

· Om 05.49 uur passeert een zwarte man met een bodywarmer en driekwart broek aan. Hij heeft oortjes in en draagt een bril.

Al deze mensen komen van het rondpunt en wandelen richting VTI.

"We beklemtonen dat het hier over een oproep naar getuigenissen gaat", besluit papa Dirk. "Als je jezelf hierin herkent en iets gezien hebt, vragen wij om iets te laten weten via doorzettenvoorjelle@hotmail.com of via een privébericht op Facebook (doorzetten voor Jelle). Als je iets zou gemerkt hebben en anoniem wil blijven, neem dan aub contact met de politie op het nummer 0800 30 30 0. Alvast hartelijk dank !"

(JRE)

Nieuwe zoekactie voor vermiste Jelle, en ook nieuwe oproep tot getuigen

Nieuwe zoekactie voor vermiste Jelle, en ook nieuwe oproep tot getuigen

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!