Nieuwe woonzorgcentrum Riethove ingehuldigd in Oudenburg

Redactie KW

Onder grote belangstelling werd deze middag het nieuwe WZC Riethove ingehuldigd met toespraken van voorzitter Rita Meyns, Vlaams minister Hilde Crevits en gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen Franky De Block.

Het was een trotse en gelukkige voorzitter van het OCMW, Rita Meyns, die de genodigden verwelkomde in de cafetaria van Riethove. Ze overliep nog eens de voorgeschiedenis die leidde tot de realisatie van het nieuwe gebouw. Een speciale herinnering ging naar werknemer Dimitru van Carro-Bel die op 24 augustus 2012 verongelukte bij de instorting van een stuk van de gevel. Voor hem werd een boom geplant op de site. En voor iedereen, speciaal voor haar voorganger Romain Roose, had Rita woorden van dank.

“Uitdaging om aan de noden te blijven voldoen”

Vlaams minister Hilde Crevits drukte haar bewondering uit voor het nieuwe Riethove en zei dat je bijna zou verlangen om oud te zijn en er te mogen verblijven. Gedeputeerde Franky De Block feliciteerde iedereen met het schitterende initiatief. In zijn toespraak wees hij op de problemen die zich in de zorgsector stellen. “Nu staan er in Vlaanderen al meer dan 100.000 mensen op de wachtlijst. Het wordt een hele uitdaging om aan de noden te blijven voldoen. Wetende dat er binnen tien jaar 100.000 zorgkundigen zullen te kort zijn, is het belangrijk promotie te maken voor deze job en studenten naar deze richting te leiden”, aldus Franky De Block.

Dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, bewezen dame de Belleroche en monnik Gerwinus die waarlijk uit hun graf waren opgestaan om de geschiedenis van de zorg voor ouderen in Oudenburg nog wat nader te verklaren. Een intermezzo dat door alle aanwezigen erg gesmaakt werd.

Tot slot werd aan de ingang nog de gedenkplaat onthuld door Hilde Crevits en kon iedereen toosten op de goede vaart van het nieuwe woonzorgcentrum.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier