Nieuwe woonzorgcentrum De Stek in Damme officieel geopend

Redactie KW

In deelgemeente Sijsele is vrijdagavond de nieuwe zorgsite van het OCMW officieel geopend. De inhuldiging stond al vorige maand gepland maar ging toen niet door na het plotse overlijden van burgemeester Dirk Bisschop.

Op de site langs de Brouwerijstraat werd het woonzorgcentrum De Stek plechtig geopend. De Stek herbergt 64 zorgflats voor permanent verblijf en zeven zorgflats voor kortverblijf van senioren. Ook Het Sociaal Huis en het Huis van het Kind openden de deuren. Naast deze eigen gebouwen zal het OCMW later nog een opvanghuis realiseren voor mensen in een crisissituatie, die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben.

Op de campus worden later ook het dienstverleningshuis van Oranje, assistentiewoningen en sociale huurappartementen gerealiseerd.

Zorgstad Damme

Met dit zeer ruime aanbod aan zorgverlening, mag de stad zich zonder blozen een toonbeeld noemen. Voorzitter Inge Bisschop riep Damme uit als Zorgstad Damme.

Vlaams minister Hilde Crevits, die de opening in Sijsele zou bijwonen, moest op het laatste moment afhaken omdat de onderhandelen voor de vorming van een Vlaamse regering plots in een stroomversnelling geraakten.

(DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier