Nieuwe wandelroute in Koksijde moet ouderen in beweging brengen

We zien burgemeester Marcus Vanden Bussche, OCMW-voorzitter Greta Suber-Delie, de schepen Dorine Geersens en Albert Sepieters met de zeven leerlingen van het tweede jaar Sociaal Werk van Howest Brugge, Emily Sagaert, Paulien Cornelis, Florian Verbeke, Imke Maes, Ilse Lemahieu, Pascalin Hillewaert en Axelle De Decker. © EDK
Redactie KW

Koksijde beschikt voortaan over een splinternieuw wandelparcours: het Zitbankenwandelpad ‘Zet je mo nére’. Dat werd dinsdag plechtig geopend.

Het gemeentelijk project ‘Zitbankenwandelpad Zet je mo nére’ is een initiatief van het Sociaal Huis en het gemeentebestuur van Koksijde met medewerking van studenten van Howest Brugge. De doelstelling van dit project is ouderen in beweging brengen en sociale contacten verstevigen. Het wandelparcours bedraagt vijf kilometer en om de 300 meter staat een zitbank. Er zijn acht toiletten die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De volledige route is verhard en alle drempels werden weggewerkt. Ideaal dus voor minder mobiele mensen, rolstoelgebruikers en mensen met een rollator, jonge ouders met een kinderwagen of om senioren weer in beweging te krijgen en sociale contacten te verstevigen.

De aanbeveling om een zitbankenwandelpad te creëren in Koksijde komt van de gemeentelijke seniorenadviesraad (SAR). Het Sociaal Huis werkte dit project uit in samenwerking met zeven bachelorstudenten van de opleiding Sociaal Werk in Howest Brugge. Hun projectstage was nuttig omdat ze in team werkten en er vele deuren open gingen door de samenwerking met het Sociaal Huis en de gemeente.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier