Nieuwe voorzitter Neos Ruiselede: “Gedragen door de bestuursleden”

Nicole Willems volgt haar echtgenoot op als voorzitter van Neos. © WV
Redactie KW

Sinds kort is Nicole Willems de nieuwe voorzitter van Neos Ruiselede. Zij neemt de taak over van haar echtgenoot Juliën Deriemaecker, die in oktober overleed.

Nicole is afkomstig uit Jabbeke (Stalhille) waar ze actief was in talrijke culturele verenigingen. Op 21 november 2013 trad ze in het huwelijk met Juliën Deriemaecker en samen gingen ze in de Tieltstraat in Ruiselede wonen. Aangespoord door haar man, toenmalig voorzitter van Neos, en met de opgedane ervaring, nestelde ze zich vlug in het verenigingsleven. Ze werd lid van Neos, de cultuurraad, Femma, adviesraad dienstencentrum Curando, enzovoort.

Afscheid

Hun huwelijksgeluk was helaas van korte duur, want op 28 oktober 2017 overleed Juliën na een ernstige ziekte. Toch bleef Nicole niet bij de pakken zitten. “Afscheid nemen doet pijn en op dergelijke momenten begrijp je nog het meest hoe je door je vrienden wordt gewaardeerd. Zo waren alle bestuursleden en vele leden van Neos aanwezig op de afscheidsplechtigheid van Juliën”, aldus Nicole.

“Toen me door het Neosbestuur de vraag werd gesteld de taak van Juliën over te nemen, voelde ik het enerzijds als een plicht en anderzijds als een eer het voorzitterschap te kunnen waarnemen. Met mijn ervaring en vooral met de steun van de andere bestuursleden ben ik er vast van overtuigd mijn steentje te zullen kunnen bijdragen tot een goede werking van de vereniging”, aldus de nieuwe voorzitter. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier