Nieuwe volks- en kindertuin op initiatief van het OCMW

De voorzitter van het Werviks OCMW Sonny Ghesquière bij de plaats waar de nieuwe tuintjes moeten komen. © LV
Redactie KW

Het OCMW van Wervik is nog op zoek naar kandidaat-deelnemers.

‘Tuintje bewerken, gezondheid versterken!’. Onder die noemer neemt het OCMW Wervik het initiatief om een volks- en tegelijk kindertuin aan te leggen. “We voorzien dat in de Scherpenheuvelstraat in de tuin van het gebouw waar zich nu de vzw Love in Action en Kind & Gezin bevinden”, zegt OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (sp.a).

“Nu is dat daar nog een braakliggend stuk grond”, verwijst de voorzitter naar de locatie op wijk De Briekenhoek. “We gaan kijken om het speelplein wat te herschikken. We willen daar in augustus-september beginnen met zo’n volkstuin en indien een succes uitbreiden naar andere sites of wijken. We kiezen voor deze plek omdat er daar al kinderen komen.”

De vzw Love in Action richt zich met kinderclub De Regenboog naar kansarme gezinnen. “De wens om volks-, kindertuintjes op te starten, leeft reeds jarenlang in onze stad”, vervolgt de voorzitter. “Op vraag van enkele inwoners, die we graag ook betrekken bij de verdere uitvoering van het project, wensen we met de financiële steun van het Streekfonds West-Vlaanderen (vijfduizend euro, red) dergelijk initiatief op poten te zetten.”

Kandidaat-deelnemers worden gevraagd om tegen eind juni een vragenlijst in te vullen. Meer info bij de sociale dienst van het OCMW: 056/95.26.22.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier