Nieuwe vleugel WZC Sint-Amand officieel geopend in Zwevegem

Het OCMW van Zwevegem beschikt nu over 149 woonzorgbedden. © GV
Redactie KW

Met het onthullen van een gedenkplaat, werd de nieuwe vleugel van WZC Sint-Amand in Zwevegem officieel geopend.

Vier jaar terug startte het renovatie- en uitbreidingsproject van het OCMW-woonzorgcentrum Sint-Amand in de Otegemstraat in Zwevegem. De oudste vleugel van het rusthuis werd toen afgebroken. Begin maart 2016 werd de eerste fase van de uitbreiding afgerond met de verhuis van de bewoners naar de 84 nieuwe kamers.

Meteen daarna startte de tweede fase, die bestond uit de vernieuwing en aanpassing van de bestaande kamers, aangevuld met verschillende werken ten voordele van de bewoners, bezoekers en personeel. Met het finaliseren van deze fase, beschikt het OCMW Zwevegem nu over 149 woonzorgbedden, waarvan 10 voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum voor de opvang van 15 gebruikers op weekdagen en 56 assistentiewoningen die volgend jaar uitgebreid worden met nog eens 50 assistentiewoningen op de site Leanderhof.

Het bouwproject van het woonzorgcentrum heeft een prijskaartje van ruim 14 miljoen euro, waarvan ruim 7 miljoen gesubsidieerd werd. Het vernieuwde WZC kan zondag bezocht worden tussen 14 en 17 uur.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier