Nieuwe viplounge luchthaven Oostende is hulde aan Hans Vanhaelemeesch

We zien v.l.n.r. broer Tom, zus Lieve en broer Wim Vanhaelemeesch bij het portret van hun betreurde broer Hans in de naar hem genoemde viplounge. © HH
Redactie KW

Op de luchthaven van Oostende werd de Lounge Hans Vanhaelemeesch ingehuldigd. De nieuwe viplounge kreeg de naam van de betreurde TUI-woordvoerder die op 31 augustus 2016 op 54-jarige leeftijd overleed bij een verkeersongeval.

De bekende en erg gewaardeerde woordvoerder van Jetair en later TUI, die in Aartrijke woonde, was aan het fietsen toen hij in Vladslo werd aangereden door een trucker. Bij TUI laat hij nog altijd een grote leegte na en ook de luchthaven wou Hans Vanhaelemeesch eren. Dat gebeurt nu met de opening van de nieuwe viplounge, die naar Hans is genoemd. Je vindt deze lounge vlak naast de bar aan de airside van de luchthaven, na het passeren van de veiligheidscontrole.

Family & kids-room

“De veeleisende reiziger, die kiest voor een vipticket, kan hier rustig zitten en genieten van een hapje en een drankje“, vertelt Dirk Van Holsbeke, general manager van TUI Belgium, de enige passagiersmaatschappij die op de Oostendse luchthaven actief is. “Met TUI reizen dit jaar om en bij de 175.000 passagiers vanuit Oostende. 7 tot 8% daarvan kiest voor een vipticket. In de viplounge zijn een 20-tal zitplaatsen.”

“De Oostendse luchthaven doet heel erg zijn best om hetreiscomfort te verbeteren. Het verschil met een jaar terug is fenomenaal. De voordelen van Oostende zijn niet langer alleen de bereikbaarheid, de nabijheid en de parkeermogelijkheden, maar ook de accommodatie ter plaatse. Deze viplounge is een investering van de luchthaven zelf.”

Dubbel gevoel

“Het is met een dubbel gevoel dat wij vandaag deze viplounge inhuldigen”, stelde de TUI-topman. “Hans is nog elke dag aanwezig in onze hoofden, zeker op de werkvloer. Wij vragen ons nog dikwijls af hoe Hans dit of dat zou aanpakken. Zijn werkkracht en de manier waarop hij zaken met een kwinkslag wist op te lossen, zijn we nog niet vergeten, integendeel. Hij was een van desterkhouders van ons bedrijf. De tijd zal de pijn wat doen helen, maar wij willen Hans niet vergeten en zijn dan ook verheugd met deze hulde op de luchthaven, de plek waar zijn grootste interesse lag.”

Voor de talrijk aanwezige familieleden van Hans Vanhaelemeesch, wiens dochter Ine vandaag ook bij TUI werkt, was het een emotioneel moment. “Wij vinden dit een mooi gebaar en een grote eer”, aldus zijn broer Tom. “Dit betekent veel voor de familie, maar eigenlijk hadden wij hier niet moeten zijn. alleen Hans had hier moetenzijn. We missen hem, maar hij blijft ook een inspiratiebron. We kruiden ons leven met zijn ingrediënten: gedreven werken, maar ook genietend leven.”

“Blijvende leegte”

“Het is een blijvende leegte”, zegt broer Wim. “Er zijn zoveel momenten dat je aan hem terugdenkt. Bij een liedje op de radio, als je op de fiets zit… We nemen het leven weer op en halen er meer en meer de positieve dingen uit, maar dit moest niet gebeurd zijn. Het valt ons wel op hoezeer Hans nog altijd opgenomen in de groep van TUI-collega’s. Je voelt dat hij er veel betekende. Het maakt ons nog trotser op onze grote broer dan we al waren.”

(HH)

Kathleen Blomme, de weduwe van Hans Vanhaelemeesch, knipte het lint door. Links general manager van TUI België Dirk Van Holsbeke en links luchthavenmanager Marcel Buelens.
Kathleen Blomme, de weduwe van Hans Vanhaelemeesch, knipte het lint door. Links general manager van TUI België Dirk Van Holsbeke en links luchthavenmanager Marcel Buelens.© HH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier