Nieuwe verwarmingsinstallatie voor kleedkamers VV Tielt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het stadsbestuur trekt 27.000 euro uit voor een nieuwe verwarmingsinstallatie voor de kleedkamers van voetbalclub VV Tielt. Dat meldt schepen van sport Simon Bekaert (SP.A).

Deze investering is mogelijk nadat de jaarrekening 2017 van de stad een gezond overschot vertoont. De verwarmingsinstallatie in het sanitaire blok van het voetbalstadion is twintig jaar oud en aan vernieuwing toe. “Zowel de gasketel voor de douches en verwarming als een deel van de leidingen en de sanitaire circulatiepomp worden vervangen“, legt schepen Bekaert uit. “Op die manier hoeden we ons ook voor onverwachte kosten. Bij deze werken hebben we uiteraard grote aandacht voor energie-efficiëntie, waardoor we op termijn een belangrijk deel van onze investeringen kunnen terugverdienen.”

Eerder dit jaar werden ook al de verwarmingsinstallaties voor douches en verwarming op de sport- en recreatiesite van de Watewy in Tielt en voor de kleedkamers van de Torensjotters in Schuiferskapelle vervangen. “Vooral de energievoorzieningen op Watewy waren heel verouderd en de kosten daar liepen veel te hoog op.” Na de werken bij VV Tielt zal de verwarming weer op peil zijn in zowat de volledige sportinfrastructuur van Tielt.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier