Nieuwe verkoopprocedure voor gemeentehuis Watou

Redactie KW

Op 8 december van vorig jaar probeerde het stadsbestuur van Poperinge om het voormalige gemeentehuis van Watou op het Watouplein, openbaar te verkopen, maar toen was er geen enkele bieder.

Nu wordt een nieuwe verkoopprocedure opgestart.

Door de bvba Feys werd op 29 april 2015 een schattingsverslag opgemaakt. Het onroerend goed werd geschat op 250.000 euro met een minimale verkoopwaarde van 225.000 euro. Dit bedrag werd als instelprijs gebruikt tijdens de openbare verkoop van 8 december 2015, maar er was geen enkele bieder voor dit perceel. De voormalige brandweerkazerne, aanpalend aan het gemeentehuis, werd toen wel openbaar verkocht.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Aangezien blijkt dat er toch nog enige interesse is om het voormalig gemeentehuis aan te kopen tegen een lagere prijs, zullen we de procedure aanpassen. Het gebouw wordt te koop gesteld vanaf 3 maart. Er wordt publiciteit gemaakt in Het Notarisblad. Tijdens deze publicatieperiode kunnen mogelijke kandidaat-kopers één afspraak maken teneinde het pand onder begeleiding te bezoeken en kunnen zij alle noodzakelijke informatie van het stadsbestuur bekomen. Marc Claeys, diensthoofd openbare werken (057/34 62 91), wordt als contactpersoon aangeduid. Tijdens de voormelde publicatieperiode kan gelijk welke kandidaat een schriftelijk bod formuleren in een gesloten omslag. Het bod dient uitgebracht te worden bij de notaris Bruno Vandenameele, Boeschepestraat 4 in 8970 Poperinge, via een eenvormig biedingsformulier dat door de notaris wordt ter beschikking gesteld. Een schriftelijk bod kan worden uitgebracht tot 31 maart 2016 om 12 uur.”

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier